У Львові породілля померла від COVID: серце зупинилося після смерті дитини

2 жовтня 2021, 23:27
Жінку протягом 10 днів лікували в центрі легеневого здоров'я, однак для обстеження стану плода її перевезли до спеціалізованої клініки.
коронавірус
У Львові від коронавірусу померла породілля / Daniel Foster / flickr.com/

У Львові від коронавірусу померла 28 - річна породілля - медики зафіксували внутрішньоутробну загибель плода на 28 тижні вагітності, повідомляє видання NTA

Як розповіли в місцевому перинатальному центрі, дівчина поступила до лікарні вже у важкому стані. До того ж, вона мала надлишкову вагу і не вакцинувалася від коронавірусу.

Жінку протягом 10 днів лікували у центрі легеневого здоров'я, однак для обстеження стану плода її перевезли до спеціалізованої клініки. Але через важку пневмонію вночі, 1 жовтня, її стан почав стрімко погіршуватися.

У підсумку медики зафіксували внутрішньоутробну загибель плода на 28 тижні вагітності. А через півгодини сталася зупинка серця і у породіллі. Лікарі 45 хвилин намагалися реанімувати жінку, проте безуспішно.

читайте такожКоронавірус в Україні 2 жовтня: за добу - майже 12 тис. нових хворих, жертв-понад 200

Зараз у лікарні перебувають ще дві вагітні з підтвердженим COVID-19. Їх ізолювали в спеціальних палатах-боксах з окремим входом і виходом.

Нагадаємо, 23 вересня, вся Україна офіційно перейшла до "жовтої" зони адаптивного карантину. У країні почали діяти привілеї для вакцинованих громадян.

Голова МОЗ Віктор Ляшко заявив, що якщо більшість українців вакцинується від коронавірусу до наступного року, то вже навесні 2022 року карантин в Україні можуть повністю скасувати.

Крім того, Міністерство охорони здоров'я України підготувало проєкт наказу Про перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язкової вакцинації від коронавірусу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти