Верховний суд ухвалив рішення щодо неправдивого офіцерського звання Семенченка

28 листопада 2020, 22:32
Інстанція відхилила позов колишнього політика.
Семен Семенченко
Семен Семенченко користувався неправдивим офіцерським посвідченням / Фото: УНІАН

Верховний Суд вирішив відхилити позов ексдепутата Семена Семенченка, який оскаржував рішення про позбавлення його офіцерського звання в 2015 році.

Як повідомляти у постанові суду, позивач вимагав визнати незаконним і протиправним наказ виконуючого обов'язки командувача Національної гвардії від 22 грудня 2015 року Про позбавлення його військових звань "капітан резерву" і "майор резерву".

Уточнюється, що 14 вересня 2016 року Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Семена Семенченка, проте вже за два місяці Київський апеляційний суд скасував цю постанову.

відео дня

Однак згодом Апеляційний суд також підтвердив законність рішення Національної гвардії про позбавлення його неправдивого офіцерського звання. Після цього Семенченко подав скаргу до Верховного Суду, яка тепер була також залишена без ухвалення.

читайте такожОфіцер США шокував заявою про "президентське прокляття"Судді дійшли висновку, що Семенченка позбавили звання на підставі службового розслідування. У 2016 році представники державного обвинувачення розповіли, що Семенченку було видано "завідомо неправдиве" тимчасове посвідчення офіцера запасу Вишгородським районним військовим комісаріатом.

Прокуратура з'ясувала, що колишній політик використовував підроблений документ для того, щоб потрапити на військову службу у військовій частині №3027 (батальйон Національної гвардії Донбас).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти