У Запоріжжі медики вимагали "внески" з тяжкохворих пацієнтів

1 квітня 2021, 20:10
За надання медичних послуг, які підпадають під безоплатну допомогу, чиновники Запорізької лікарні брали з пацієнтів до півмільйона гривень.
хабар
Медиків спіймали на хабарах / Facebook.com

У Запоріжжі медиків міськлікарні швидкої допомоги спіймали на вимаганні хабарів. Медики, за версією співробітників СБУ, вимагали хабарі за проведення нейрохірургічних операцій інвалідам першої та другої груп.

За надання медичних послуг, які підпадають під безоплатну допомогу, чиновники Запорізької лікарні брали з пацієнтів до півмільйона гривень. Для передачі хабарів організатори схеми залучили посередника. Хабарі оформляли нібито добровільними "внесками" на розвиток лікарні, пише пресслужба СБУ.

"Розмір хабаря залежав від "пакету послуг", у тому числі за проведення операцій, розміщення в окремій палаті, безперешкодне оформлення документів встановленого зразка", - розповіли в СБУ.

читайте такожХабар для Юрченка-нардеп придумав "актуальну" причину і не прийшов на суд

Правоохоронці затримали посередника, а також одного з організаторів незаконної схеми. СБУ порушила кримінальну справу за фактом хабарництва і готує фігурантам справи підозри. Фігурантам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Як раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти