Генерал СБУ вказав на військову загрозу Україні через події у Білорусі

4 березня 2021, 05:15
НАТО вже посилює свої військові сили у Польщі та Балтії, сказав Віктор Ягун.
Російські війська
На кордонах України з Білоруссю можуть опинитися російські війська - експерт / УНІАН

Глава Білорусі Олександр Лукашенко дозволив Росії розмістити свої військові літаки на території республіки. Москва може готуватися до розміщення військ у РБ, що призведе до появи ударних угруповань біля кордонів України і НАТО. Це стане серйозною проблемою для Києва, тому що в української держави немає військових угруповань, щоб перекрити величезну ділянку кордону з білоруською республікою, заявив в ефірі телеканалу Україна 24 генерал-майор запасу СБУ, колишній заступник голови спецслужби Віктор Ягун.

За його словами, Росія чинить тиск на Білорусь, першим результатом якого є згода Лукашенка розмістити військові літаки у республіці. Наступним кроком може стати повноцінне розміщення військових угруповань.

"Росія потроху дотискає керівництво Білорусі на предмет повноцінного розміщення військ на території Білорусі і включення їх повноцінно до своїх планів з розміщення ударних бойових угруповань на кордонах з НАТО", - вважає Ягун.

Також він додав, що внаслідок реалізації такого сценарію на кордонах з Україною з Білоруссю може з'явитися угруповання російських військ. НАТО готове до таких подій, тоді як для Києва це може стати проблемою.читайте також"Якщо зупинимося, то програємо": у Зеленського розкрили плани Путіна щодо України

"Не тільки для НАТО це буде проблема, але в першу чергу і для України, тому що цей кордон понад 1000 км - величезна проблема. У нас немає настільки потужних бойових груп, щоб перекрити цей кордон. НАТО і так розуміють проблему, і вони досить серйозно посилюють свої сили і у Польщі, і у Балтії. Для НАТО це не буде новиною", - підкреслив Віктор Ягун.

Військова агресія Росії проти України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти