В Україні заборонили лукашенківський телеканал Білорусь 24

10 червня 2021, 17:18оновлено 10 червня 2021, 17:59
Національна рада давно і ретельно відстежує діяльність цього інформаційного ресурсу.
В Україні заборонили лукашенківський телеканал Білорусь 24
Нацрада заборонила телеканал Білорусь 24 / depo.ua

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення заборонила ретрансляцію в Україні телеканалу Білорусь 24. Як повідомляє пресслужба Нацради, підставою для такого рішення стала трансляція каналом забороненого в Україні контенту.

"Підставою для вилучення телеканалу з переліку дозволених для ретрансляції програм стало розміщення в його ефірі аудіовізуальних творів, заборонених для демонстрації на території України, і фільмів за участю акторів, внесених Міністерством культури та інформаційної політики до переліку осіб, які загрожують національній безпеці нашої держави", - йдеться на сайті Рада.

Серед матеріалів, до яких виникли претензії, називаються передача Зрозуміти і знешкодити за участю Олега Газманова, Останній день за участю Бориса Щербакова, Слов'янський базар. Союзна держава запрошує. Пісня – 50. Випуск 1 за участю Ольги Кормухіної, сюжет Український слід у спробі держперевороту в Білорусі в передачі Панорама від 21 травня і сюжет Зеленський відмовив росіянам у праві вважатися корінним народом від 22 травня.

Зазначається, що ретрансляція в Україні цього телеканалу була дозволена рішенням Національної ради від 23 липня 2015 року № 1147.

За словами члена Національної ради Максима Онопрієнка, Національна рада давно і прискіпливо відстежує діяльність цього інформаційного ресурсу.

читайте також"Не гідний": Лукашенко – перший в історії КНУ ім. Шевченка, кого позбавили звання почесного доктора

"Деякий час ефірне наповнення цього каналу помітно відрізнялося від типових провладних білоруських, оскільки це міжнародна версія, очевидно, вони на це звертали увагу. Але нещодавно нашим моніторингом були зафіксовані порушення", - розповів Онопрієнко.

Як раніше повідомляв Главред, 2 лютого президент України Володимир Зеленський своїм указом ввів санкції строком на 5 років щодо Тараса Козака - бізнес-партнера і депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука, а також щодо телеканалів, що належать йому, - "112 Україна", NewsOne і ZiK.

3 лютого президент України Володимир Зеленський прокоментував рішення про введення санкцій проти телеканалів. За його словами, Україна рішуче підтримує свободу слова, а не пропаганду, що фінансується країною-агресором, яка підриває країну на шляху до ЄС і євроатлантичної інтеграції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти