В Україні немає тест-систем на штам "Йота" - МОЗ

13 серпня 2021, 21:47
З листопада минулого року штам "Йота" вже зареєстрували на своїй території близько 28 країн світу.
Коронавірус
Коронавірус "Йота" в Україні не зареєстрований /facebook

У світі виявлено небезпечний штам коронавірусу "Йота". На території України він ще не зафіксований. Про це заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін, пише 24 канал.

За його словами, в Україні на даний момент не існує тест-систем для виявлення цього штаму СOVID-19. Тому МОЗ відправляє зразки, відібрані у пацієнтів з підозрою на "Йота", в референс-лабораторії, які знаходяться в ЄС.

"Згідно з результатами тестування, "Йоту" ще не зафіксували на території України", - зазначив Кузін.

читайте такожВ Україні може бути три варіанти початку навчального року-МОНТакож він додав, що Україна використовує тест-системи, які країні надала ВООЗ. Однак вони здатні визначати шість основних мутацій коронавірусної інфекції - Альфа, ЕТА, Бета, Гамма, Дельта, Каппа.

Нагадаємо, раніше у Всесвітній організації охорони здоров'я стверджують, що штам коронавірусу "Йота", який виявили в Нью-Йорку, не становить серйозну небезпеку. Однак дослідники стверджують, що йота-варіант передається на 15-25% швидше інших варіантів коронавірусу і збільшує ризик летального результату.

Також раніше Всесвітня організація охорони здоров'я закликала владу країн не проводити кампанії з додаткової вакцинації проти коронавірусу хоча б до кінця вересня. Таку позицію у ВООЗ пояснюють розривом між кількістю щеплень у багатих і бідних країнах, який невпинно збільшується.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти