У Туреччині затримали судно з українцями: моряків звинувачують у контрабанді наркотиків

15 липня 2021, 11:43
Українська дипустанова звернулася до турецької сторони із запитом на отримання доступу до матеріалів слідства і відвідування українських моряків.
МЗС України
Українські дипломати надають затриманим консульську допомогу / УНІАН

10 липня в турецькому порту Іскендерун правоохоронці затримали судно MSC CAPUCINE R, що йшло під прапором Ліберії. Екіпаж складається з 24 українців і одного іноземця.

Наступного дня капітана судна і трьох його помічників заарештували - всі громадяни України. Їм пред'явили звинувачення в контрабанді наркотиків. Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко, передає РБК-Україна.

Решта членів екіпажу зараз знаходиться на борту судна і бере участь в розслідуванні як свідки.

відео дня

Посольство України в Туреччині надає затриманим консульську допомогу.

"Наші громадяни забезпечені адвокатом і перекладачем, консули підтримують зв'язок з їхніми рідними. Українська дипустанова звернулася до турецької сторони із запитом на отримання доступу до матеріалів слідства і відвідування українських моряків", - повідомив Ніколенко.

Як повідомляв Главред, вночі 3 липня в Чорному морі поблизу Тендерівської коси зазнало лиха українське риболовецьке судно. Однак кораблі Російської Федерації ігнорували сигнал "SOS", хоча росЗМІ відзвітували, що кораблі прикордонної служби РФ висунулися на допомогу.

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони повідомили, що поширена російською стороною інформація про готовність надати допомогу українському риболовецькому судну ОД-2592 є черговим інформаційним заходом РФ. Інформацію Росія розповсюдила, коли судно вже буксирував корабель морської охорони Державної прикордонної служби України в порт приписки Очаків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти