У Шостці прямо на вулиці знайшли королівську кобру - найотруйнішу змію на планеті

20 листопада 2021, 12:22
Кобру могли ввезти в Україну з Росії та намагалися перенаправити в Європу, але не довезли. Змія загинула, тому її просто викинули.
королівська кобра
Королівська кобра була завезена в Україну контрабандою / Фото pixabay.com

У місті Шостка Сумської області посеред вулиці знайшли 3-метрову змію. Спочатку думали, що це пітон, але пізніше експерти заявили, що насправді це найотруйніша змія на планеті — королівська кобра.

Законно ввезти таку змію в Україну не можна. Найімовірніше, кобра потрапила в Шостку контрабандою. У Харківському зоопарку вважають, що плазуна ввезли з Росії та намагалися перенаправити в Європу, але не довезли. Змія загинула, тому її просто викинули. Втім, не виключено, що вона могла виповзти і загинути через несприятливий клімат, повідомляє kp.ua.

Експерт BION Terrarium Center Олексій Марущак також переконаний, що в Шостці на вулиці виявили саме королівську кобру. Він припускає, що плазунові могло бути 4-5 років, хоча в природних умовах вони доживають до 20 років.

"Мабуть, купували маленькою, а коли тварина почала досягати дорослих розмірів, просто викинули. Дорослі особини ростуть до 4-5 метрів завдовжки", - сказав Марущак.

У Шостці прямо на вулиці знайшли королівську кобру - найотруйнішу змію на планеті
Мертву кобру знайшли на вулиці в Шостці / Фото Нацполіції

За його словами, змія могла подолати велику відстань і у неї, ймовірно, видалені отруйні зуби.

Марущак додав, що кобри не популярні серед українських власників приватних зоопарків, оскільки вони дорогі й потребують особливих умов утримання. Їм потрібен тераріум великого розміру і особливе харчування. Кобра харчується переважно рептиліями: іншими зміями, жабами, ящірками.

Як повідомляв Главред, 13 листопада в Шостці Сумської області жінка натрапила на величезну змію. Вона випадково виявила плазуна біля сміттєвих баків. Жінка розповіла, що першими змію побачили підлітки. Вони і розповіли їй про свою знахідку.

А в центрі Києва мешканка міста під час прогулянки з собакою знайшла крокодила. Він нерухомо лежав на землі. Жінка подумала, що це іграшка, підняла і поставила його на пеньок біля клумби. Однак пізніше з'ясувалося, що крокодил мертвий. Хтось з мешканців тримав його в квартирі та довів до смерті.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти