В Одесі шкуродерка викинула кота з десятого поверху і добила ножем

25 лютого 2021, 10:44
57-річна жінка розлютилася на кота, которій подряпав їй руку.
поліція, шеврон
Поліція розслідує жорстоке вбивство тварини в Одесі / УНІАН

В Одесі жінка жорстоко розправилася зі своїм котом, скинувши його з десятого поверху за те, що він подряпав їй руку.

Як розповіли у прес-службі Нацполіції в Одеській області, після цього вона спустилася на вулицю, добила тварину ножем і викинула в сміттєвий бак.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами, при цьому вже встановлено особу, причетну до злочину - нею виявилася 57-річна жінка.

Вона розповіла поліцейським про те, що після того, як домашня тварина подряпала їй руку, вона викинула її з десятого поверху своєї квартири. Побачивши, що кіт після падіння подає ознаки життя, вона взяла ніж, добила його і викинула в сміттєвий бак.

У поліції уточнили, що мертву тварину направили на експертизу, а відомості за даним фактом внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України.

"За жорстоке поводження з твариною, згідно санкції статті, передбачено покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років. Слідство триває", - додали в поліції.

читайте такожНа Одещині шкуродер розіп'яв на хресті кота

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • У червні 2017 року Верховна Рада схвалила законопроект №5119-1 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо впровадження гуманного ставлення до тварин). Законом за жорстоке поводження з тваринами введена кримінальна відповідальність, зловмисникам загрожує до восьми років в'язниці.
  • Пізніше еколог і директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко розповідав, як в Україні можна домогтися покарання шкуродерів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти