Українців попереджають про дефіцит електроенергії: аварія блоку на ТЕС

5 грудня 2023, 14:31оновлено 5 грудня 2023, 15:04
Впродовж доби з технічних причин в аварійний ремонт виведено один блок на тепловій електростанції.
Українців попереджають про дефіцит електроенергії: аварія блоку на ТЕС
В Україні дефіцит електроенергії / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

У пресслужбі "Укренерго" розповіли, що в Україні наразі складна ситуація в енергосистемі - збільшення споживання через похолодання може спричинити дефіцит.

"Сьогодні температура вже зранку нижче, ніж вчора. Відповідно рівень споживання зростає. Також на рівень споживання впливає на поступове відновлення енергопостачання споживачам в західному регіоні, які були знеструмлені негодою. Це може призвести до дефіциту електроенергії в системі. Тому для підтримки балансу між виробництвом та споживанням в енергосистемі необхідно ощадливо споживати електроенергію", - наголосили в "Укренерго".

Там також додали, що протягом доби з технічних причин в аварійний ремонт виведено один блок на тепловій електростанції. Продовжено термін ремонту ще на двох блоках різних електростанцій. Натомість два блоки повернулись в роботу після ремонту.

відео дня

Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, поки достатньо для забезпечення потреб побутових та юридичних споживачів. Диспетчерський центр "Укренерго" поки не прогнозує протягом доби дефіциту в енергосистемі. Графіки відключень не вводилися та не прогнозуються.

За даними "Укренерго", у Львівській області триває відновлення енергопостачання споживачів, що були знеструмлені через негоду 3 грудня. Загалом через негоду на ранок знеструмлено 31 населений пункт. Всі - понад добу в Львівській області.

Нагадаємо, що в "Укренерго" назвали простий спосіб, як не переплачувати за електрику. Через наслідки масових атак РФ на українську енергосистему необхідність економії струму зберігається, кажуть в "Укренерго".

В Україні склали графіки відключення електрики. Енергокомпанії у сприянні з чиновниками розробили графіки відключення струму. Деякі опублікували ці графіки ще минулого місяця, інші – тільки недавно.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти