В "Укренерго" розповіли про ймовірні блекаути: до чого готуватись українцям

26 вересня 2023, 12:59
У порівнянні з осінню минулого року зараз набагато більше об'єктів критичної інфраструктури обладнані автономними джерелами живлення, ніж торік.
В 'Укренерго' розповіли про ймовірні блекаути: до чого готуватись українцям
В "Укренерго" розповіли про ймовірність відключення світла / колаж: Главред, фото: УНІАН, скріншот: Youtube

Голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький розповів, що в компанії не планують наразі вводити графіки відключень світла в Україні, однак в Міненергетики озвучують інші сценарії.

Кудрицький в інтерв’ю РБК-Україна зазначив, що навіть факт оновлення графіків відключення світла Міністерством енергетики не означає, що вони будуть застосовані, однак маємо бути готові.

"Ці графіки зараз оновлюються, в тому числі й обленерго. Тому що графіки відключення конкретних споживачів складаються саме на місцях, а не нами, не в "Укренерго". Але вся система якихось аварійних обмежень електропостачання буде краща відбалансована, враховуючи досвід минулого року", - запевнив він.

відео дня

Крім того, Кудрицький каже, що в порівнянні з осінню минулого року зараз набагато більше об'єктів критичної інфраструктури - лікарень, котелень, шкіл, дитсадків, насосних станцій - обладнані автономними джерелами живлення, ніж торік.

Масові відключення світла можуть повернутись

В Міненергетики визнають, що масові відключення світла можуть повернутись. Однак це може повторитись, якщо станеться масштабний обстріл росіянами енергоінфраструктури країни. Тим не менш, до можливих проблем краще підготуватись.

Про можливі перебої з подачею електрики розповів міністр енергетики Герман Галущенко. Він зазначив, що рішення, які мають дозволити зробити ці відключення якомога коротшими, вже напрацьовані. І їх вироблено багато.

"Єдиний фактор, який може вплинути на відключення електропостачання - це атаки ворога. Ми робимо все, щоб такі відключення, якщо вони будуть наслідком атак, були короткостроковими. Для цього вже напрацьовано величезну кількість рішень, які ми випробували і минулої зими, і зараз ми їх модифікували для того, щоб максимально забезпечити споживачів електроенергією", - зазначив міністр.

Нагадаємо, що стало відомо, яким містам взимку загрожують проблеми зі світлом. У зоні підвищеного ризику проблем з електроенергією та опаленням будуть і прифронтові міста України, вважає експерт у сфері енергетики.

В Укренерго зробили прогноз, що буде зі світлом у вересні-жовтні. Ризик атак окупантів агресора РФ по енергетичній інфраструктурі України цієї осені залишається високим, сказав Кудрицький.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти