Україна суттєво спростила доступ до правосуддя для кримчан

23 березня 2021, 23:56
Закон сприятиме посиленню державного захисту прав громадян через спрощення доступу до правосуддя жителів тимчасово окупованої території Криму
Зеленський
Кримчанам спростили доступ до правосуддя / president.gov.ua

У вівторок, 23 березня, президент України Володимир Зеленський підписав закон, який спрощує доступ жителів окупованого Криму до правосуддя. Документ передбачає, що кримчани зможуть звертатися до будь-якого суду Херсонської області, пише пресслужба Офісу президента.

Після набуття чинності цим Законом жителі окупованого Криму зможуть звертатися до будь-якого суду на території Херсонської області для розгляду цивільних справ, а також зможуть подати клопотання про передачу справи, яка розглядається в судах Києва, до Херсонського суду.

Однак цивільні справи, підсудні місцевим судам на території окупованого Криму, розглядатимуться загальними судами міста Києва, оскільки цього вимагає законодавство.

читайте такожПутін оголосив грандіозний дерибан Криму

"Цей закон сприятиме посиленню державного захисту прав громадян через спрощення доступу до правосуддя жителів тимчасово окупованої території Криму", - пояснили в офісі президента.

Документ був схвалений парламентом 4 березня 2021 року.

Володіння землею в Криму - про що повідомлялося раніше:

  • 20 березня в окупованому Росією Криму набув чинності указ глави Кремля Володимира Путіна про заборону іноземним громадянам володіти землею.
  • Путін підписав указ, що забороняє іноземцям володіти земельними ділянками на більшій частині Криму, рік тому.
  • Обмеження діє в 19 з 25 муніципальних утворень Республіки Крим і 12 муніципальних утвореннях Севастополя.
  • Під заборону не потрапили Сімферополь, Джанкой, Красноперекопськ, Білогірський, Красногвардійський і Первомайський райони — там поки що володіти землею можуть всі охочі.
  • Станом на квітень 2020 року, понад 11 тисяч ділянок, що підпадають під його дію, належали іноземцям, більшість з них українці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти