Україна залишила ряди світових лідерів по торгівлі зброєю

8 жовтня 2020, 18:25
189
Українська промисловість у сфері озброєння активно втрачає позиції.
зброя
Україна випала з двадцятки світових лідерів з торгівлі зброєю / Фото: Shutterstock

Україна більше не входить до двадцятки лідерів за торгівлі озброєнням у світі, у зв'язку з цим загублені позиції на міжнародному ринку експорту зброї.

"На жаль, Україна вже давно випала з першої десятки. На жаль, ми також випадаємо з другої десятки. Конкуренція на зовнішніх ринках постійно зростає. Ми це відчуваємо по роботі на наших базових ринках", - заявив глава Укрспецекспорту Вадим Ноздря, передає УНІАН.

За словами експерта, падінню попиту на українську зброю легко знайти пояснення, оскільки Україна вже давно не може скласти необхідну конкуренцію продукції оборонної промисловості інших країн.

відео дня

"Безумовно, українська продукція за останні 10-15 років багато в чому втратила конкурентоспроможність. Тому що конкуренти наші не мають таких проблем в економічній і політичній площині, як має Україна. У нас було розірвано багато операційних зв'язків", - констатував він.

Зазначимо, аналітики SIPRI стверджують, що за підсумками 2019 року Україна посіла 12 місце в списку серед 68 найбільших експортерів зброї в світі. Проте вже 2020 року ці позиції безповоротно загублені.

читайте такожУ Раді розповіли, чи варто в Україні легалізувати вогнепальну зброю

Нагадавши:

  • Офіційний Київ готовий дати згоду на розміщення британських військ на своїй території в разі такої необхідності. Україна може проводити більше військових навчань з Великобританією, яка активно підтримує українців у боротьбі з російською агресією.

  • У вересні Україна і Великобританія провели спільні військові навчання Об'єднані зусилля-2020. На першому етапі маневрів сталася висадка українських і британських десантників в Миколаївській області.

  • Британські ЗМІ акцентували увагу на цьому, що дана військова операція стала найбільшою для Королівства за останні 20 років – в рамках маневрів на українську землю висадилися понад 450 військових Великобританії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти