Україна переходить на зимовий час: лікар розвіяла міф щодо переведення годинників

24 жовтня 2020, 19:13
Лікар розповіла, чому перехід на зимовий час не є небезпечним для українців.
Україна переходить на зимовий час: лікар розвіяла міф щодо переведення годинників
Медик назвала плюси від переходу на зимовий час / pixabay.com

Відомий український лікар розвінчала міф про перехід за зимовий час. На думку доктора медичних наук Катерини Амосової переведення годинників не так впливає на наш організм, як шкідливі звички і неправильний спосіб життя.

"З точки зору медицини, я б не драматизувала, так як серйозної шкоди для здоров'я я від цього не бачу. Мені взагалі здається, що зміна біоритмів через переведення годинників - це не більше, ніж міф. І про якусь шкоду для здоров'я в основному говорять люди, які і так не дотримуються здорового способу життя – самі засиджуються допізна, мало рухаються, курять, неправильно харчуються. Тому я впевнена, що людина спочатку повинна налагодити все це - тоді вона отримає набагато більше користі для організму, ніж від переведення годинників", - сказала в коментарі Главреду Амосова.

читайте також​Скасування переходу на літній час: в Україні назвали умову

Медик зазначила, якщо переведення годинників хоч трохи допоможе економіці України, то нам не варто відмовлятися від переходу на зимовий і літній час.

"Для початку треба подивитися, як з переведенням годинників роблять розвинені країни, в яких дуже висока система громадського здоров'я. Країни Західної Європи, країни Скандинавії і США переводять час, так як їх турбує економічна складова. Тому копіювати їх варто, якщо це хоча б трохи допоможе нашій економіці. І в даних умовах я це підтримую", - резюмувала Амосова.

Зазначимо, зараз в Україні перехід на зимовий і літній час відбувається згідно з постановою Кабінету міністрів України № 509 від 13.05.1996 року "Про порядок обчислення часу на території України".

Перехід на зимовий час - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти