В України закінчуються боєприпаси, РФ скористалася цим і змінила тактику дій – Forbes

4 лютого 2024, 12:07оновлено 4 лютого, 14:06
1114
В артилерії України зараз сильна нестача снарядів. Захисники України випускають за день близько 2 тис. снарядів, а окупанти використовують близько 10 тис.
Украинские военные
В України закінчуються боєприпаси, РФ скористалася цим і змінила тактику дій/ колаж: Главред, фото: 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада, Командування Об'єднаних сил ЗСУ

Українська артилерія зараз відчуває сильний снарядний голод на війні. Ситуація зі снарядами останнім часом кардинально змінилася: якщо влітку 2023 року можна було говорити про рівність або навіть перевагу української артилерії над російською, то зараз в окупантів майже п’ятикратна перевага.

Українські батареї зараз щоденно випускають близько 2 тисяч снарядів, у той час як російські використовують за день близько 10 тисяч. Про це зазначає військовий оглядач Девід Акс у статті Forbes.

Автор нагадав, що допомога Україні від США закінчилася наприкінці грудня 2023 року. Тим часом республіканці в Конгресі не хочуть підтримати запит президента Сполучених Штатів Джо Байдена.

відео дня

"Артилерійські батареї України першими відчули на собі цю зраду. Це тому, що американці були одним із найбільших донорів гаубиць і ракетних установок – і боєприпасів для обох", – зазначив оглядач.

Девід Акс пише, що російські артилеристи водночас стають зухвалими. Вони не турбуються, що українські артилеристи можуть відкрити по них вогонь у відповідь, і тому зосереджують свої гармати і пускові установки у прифронтових містах, щоб бити по позиціях українських військових. Оглядач зазначає, що рік тому російські окупанти не ризикнули б зосередити таку кількість важкого озброєння під відкритим небом на такій маленькій території і так близько до лінії фронту.

Через недостатню кількість артилерійських і ракетних боєприпасів захисники України зберігають снаряди і ракети для важчих ситуацій – на випадок, якщо російські окупанти спробують прорвати українські лінії.

Внаслідок такої ситуації країна-агресорка Росія вдалася до добре відомого підходу – систематичного руйнування населених пунктів, що робить їх незахищеними, зазначають аналітики Frontelligence Insight.

"Найнадійніший спосіб для України відновити артилерійський паритет, запобігти руйнуванню нових міст також є найбільш очевидним – придбати більше снарядів і ракет для своїх гаубиць і пускових установок", – зазначив військовий оглядач.

У той же час він каже, що українцям не варто розраховувати у цьому питанні на американців.

"Тільки не розраховуйте на американців. Хоча Байден має широкі повноваження пожертвувати надлишки американської зброї без попереднього схвалення Конгресу, неясно, чи ці повноваження поширюються на боєприпаси", – наголосив Девід Акс.

Війна в Україні

Раніше повідомлялося, що у РФ великі втрати на півдні України, бригадний генерал назвав напрямок. Ворог за добу провів 55 бойових зіткнень і здійснив 666 артобстрілів, розповів Олександр Тарнавський.

Також раніше повідомлялося, що РФ пішла в наступ на трьох напрямках. Командир підрозділу 4-ї бригади "Рубіж" Нацгвардії Андрій Отченаш розповів, що країна-агресорка Росія кидає на штурм нові резерви.

Нагадаємо, у ЗСУ розповіли, що росіяни почали масований наступ на сході. Начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш розповів, що російське військово-політичне командування сконцентрувало на Куп'янському напрямку фронту 120 тисяч російських військових, майже 2 тисячі броньованих машин (ББМ) та понад 1 тисячу танків.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти