У Кравчука спрогнозували відповідь Росії щодо мирного плану на Донбасі

10 березня 2021, 20:03
У ТКГ розповіли, яку відповідь дасть Росія за представленим мирним планом щодо Донбасу.
Донбас
Мирний план щодо Донбасу представили Росії / REUTERS

Член української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу Сергій Гармаш вважає, що новий план спільних кроків з мирного врегулювання на Донбасі, який розробили Україна, Німеччина і Франція, викличе протести з боку Росії.

"На жаль, я не бачив цього плану. Станом на минулий тиждень я не бачив чоловіка в делегації, який би бачив його... Ми знаємо, що він відрізняється від плану, який представив Кравчук, який ми обговорюємо в ТКГ. На цьому тижні ми дізналися з виступу Єрмака, що цей план закінчено. Це, власне, не можна назвати планом, це пропозиції щодо кластерів - ряд заходів для виконання Мінських угод", - сказав Гармаш.

За словами Гармаша, Росія вже на початковому етапі розробки цих пропозицій заявила, що це не може бути планом, "оскільки нормандська четвірка не може втручатися в справи України".

читайте такожКравчук розповів, як в ОРДЛО блокують мирні кроки по Донбасу

"Тому я прогнозую, що Росія не прийме і цей план, запропонований Німеччиною, Францією та Україною", - говорить Гармаш, передає Україна 24.

Гармаш додав, що Україна на переговорах у рамках ТКГ продовжує наполягати на розгляді її пропозицій, відомих як план Кравчука. У свою чергу Росія наполягає на обговоренні плану ОРДЛО.

Мирний план щодо Донбасу - про що раніше повідомляв Главред:

  • Глава Офісу президента Андрій Єрмак, який також представляє Україну на консультаціях в нормандському форматі на рівні політичних радників, заявив, що "на столі лежить конкретний план мирного врегулювання, запропонований Німеччиною і Францією, доопрацьований Україною, який, як ми вважаємо, відповідає духу Мінська, відповідає нормам міжнародного права". За його словами, тепер всі очікують позицію Кремля.
  • Єрмак додав, що якщо Росія не погоджується, "це означає, що вона не хоче припинення війни і настання миру на території Донбасу".
  • Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що не має ніякої інформації про існування доопрацьованого плану врегулювання ситуації на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти