У Харкові відключають світло: Міненерго терміново звернулось до жителів

6 квітня 2024, 13:33
В "Харківобленерго" просять жителів Харкова за можливості зменшити енергоспоживання.
У Харкові відключають світло: Міненерго терміново звернулось до жителів
У Харькові відключення світла / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, pexels

У Харкові 6 квітня діють графіки відключення світла. Енергетики закликають жителів Харківщини знизити споживання електроенергії.

За даними Міненерго, у Харківській області діють погодинні графіки відключень світла. Через обмеження знеструмлено 300 тисяч абонентів. При цьому дефіциту електроенергії в енергосистемі немає.

Харківобленерго просить жителів Харкова за можливості зменшити енергоспоживання. Якщо світла довго не було, то після появи потрібно утримайтеся від увімкнення одразу всіх електроприладів.

відео дня

"Внаслідок перевантаження можуть відключатися автоматичні вимикачі у вашому домоволодінні, що призводить до знеструмлення осель та необґрунтованих звернень щодо відновлення електропостачання", - йдеться у повідомленні.

Що відомо про "Укренерго"?

ПрАТ "Національна енергетична компанія "Укренерго" - оператор системи передачі України зі статусом члена спостерігача ENTSO-E, з функціями оперативно-технологічного управління Об'єднаною енергосистемою України (ОЕС). Компанія займається передачею електроенергії магістральними електромережами від генерації до розподільчих мереж на ринку електричної енергії України, передає Вікіпедія.

Ситуація в Харкові

Нагадаємо, що РФ вдарила авіабомбами по Харкову, пролунали сильні вибухи. Мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що, за попередніми даними, обласний центр був атакований керованими авіаційними бомбами (КАБами).

В шести областях України ввели відключення світла. У Національній енергетичній компанії "Укренерго" повідомили, що компанія вимушена застосувати тимчасові заходи обмеження споживання електроенергії.

В Офісі Президента пояснили заяву Єрмака про наступ РФ на Харків. У матеріалі Politico йшлося про ракетні удари по Харкову. Це місто для Росії зараз стає головною метою ударів, пояснила прессекретарка Єрмака Дар'я Зарівна.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти