"Технічна несправність": у Британії розкрили, як РФ збила свій Су-27 над Кримом

6 квітня 2024, 14:48
Літак Су-27, який діяв над Кримом, був збитий російською ППО внаслідок "дружнього вогню".
'Технічна несправність': у Британії розкрили, як РФ збила свій Су-27 над Кримом
Росіяни могли збити власний літак Су-27 / колаж: Главред, фото: Вікіпедія, скріншот: Міноборони РФ

У свіжому звіті розвідки Британії повідомили, що країна-агресорка Росія могла збити свій літак Су-27 над Кримом наприкінці березня.

Як тоді повідомили в РФ, літак Су-27, який діяв над Кримом, був збитий російською ППО внаслідок "дружнього вогню". Так званий губернатор Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що сталася технічна несправність, а пілот вижив, передає розвідка Британії.

Як зазначають британські аналітики, 24 березня Україна завдала ударів по об'єктах Чорноморського флоту та у Севастополі. Це могло спонукати росіян привести ППО у підвищену готовність.

відео дня

"Існує реальна ймовірність того, що зростання тиску і напруги серед російських операторів ППО, викликане страхом перед подальшими діями України, призведе не до технічної проблеми, а до того, що вони ненавмисно задіють своїх власних пілотів і літаки", - йдеться у зведенні.

У розвідці додали, що подібні випадки підтверджують вплив дій України.

Міністерство оборони Великої Британії

Міністерство оборони Великої Британії - виконавчий департамент в уряді Великої Британії, що відповідає за імплементацію політики оборони держави, визначеної британським урядом, та безпосереднє керівництво Збройними силами Великої Британії, пише Вікіпедія.

Міноборони Британії часто аналізує дії на фронті України та видає щоденні зведення.

Нагадаємо, що СБУ та ЗСУ потужно вдарили по аеродрому Морозовськ. Щонайменше 6 літаків ворога знищено, а ще 8 суттєво пошкоджені. Окрім техніки, втрат зазнав і особовий склад військ РФ. Близько 20 окупантів були ліквідовані чи поранені.

В ISW розкрили деталі потужного удару по аеродрому "Енгельс" в Росії. Удари українських безпілотників зазвичай наносяться лише по окремих авіабазах у Росії. Можлива втрата приблизно 5% російських бомбардувальників Ту-95 за один удар

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти