Після карантину тарифи в Україні знову злетять - експерт

24 січня 2021, 20:58оновлено 24 січня 2021, 23:49
На думку експерта, зниження тарифів - це порожня показуха і порятунок рейтингу президента.
В Україні можуть знову злетіти тарифи / УНІАН
В Україні можуть знову злетіти тарифи / УНІАН

Глава Житлового союзу України Олександр Скубченко заявив, що після карантину українцям варто готуватися до нового подорожчання тарифів.

"Як тільки закінчиться карантин, у нас буде той же ринок, який був до карантину. Тобто ціни можуть злетіти і в 10 разів, і більше. Якщо держава зробить висновки, зрозуміє які помилки були допущені втрутиться і відрегулює ці процеси, тоді, можливо, з'являться якісь "стелі" і обмеження. Якщо ж ні, то буде все те ж саме, що було до карантину", - сказав Скубченко під час чату на Главреді.

Скубченко також пояснив, чому тарифи знизили тільки з лютого місяця, і то не для всіх.

"По-перше, "знижені" з 1 лютого тільки ціна на газ до 6,99 і тариф на доставку газу до 2,15 грн. Тобто опалення стане дешевше тільки для тих, у кого газовий котел. У кого електроопалення і централізоване опалення — тарифи стали вище і про їх зниження ніхто навіть мови не веде. По-друге, цим треба було займатися рік тому, щоб тарифи знизити зараз. Тому що тарифи не знижують заднім числом, відосиками президента або "на період Ковід". Але замість того, щоб змінювати закони і наводити порядок в ЖКГ і тарифоутворенні, влада робила вигляд, що проблем немає. Це для влади важливіше", - зазначив експерт.

читайте такожЩо буде з тарифами на тепло і гарячу воду: Шмигаль розкрив плани Кабміну

Він також каже, що зниження тарифів: "Це порожня показуха сьогодні і спроба видати бажане за дійсне з єдиною метою: порятунок рейтингу президента і влади в цілому, а не зниження тарифів".

Тарифи в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти