"Світло може бути чотири години на добу": експертка описала сценарій відключень взимку

3 вересня 2024, 05:15
2273
Варто наперед продумати, якими технічними способами можна забезпечити свої потреби в електроенергії у холодну пору року, каже експертка.
Свет, отключения света, ноутбук
Експертка описала сценарій відключень світла взимку/ колаж: Главред, фото: pixabay.com, УНІАН

Потрібно бути готовими до найгірших сценаріїв ситуації з енергосистемою і відключенням світла взимку, попередила незалежна експертка з ядерної енергетики та ядерної безпеки Ольга Кошарна в інтерв’ю Главреду.

За її словами, важко прогнозувати щось наперед, проте варто бути готовими до таких ситуацій, коли світло може бути лише по чотири години на добу.

"Важко прогнозувати, адже ми, наприклад, місяць прожили без графіків обмежень. Але остання атака була потужною, і скільки їх ще буде важко говорити. Треба розраховувати на найгірший сценарій, коли, наприклад, електроенергія буде чотири години на добу", – зазначила вона.

відео дня

За словами Кошарної, варто наперед продумати, якими технічними способами можна забезпечити свої потреби в електроенергії у холодну пору року.

"Тобто продумати щодо акумуляторів на кшталт екофлоу тощо, та того, як зберігати продукти (хоча взимку з цим буде простіше)", – зазначила вона.

Хто така Ольга Кошарна

Кошарна Ольга Павлівна (нар. 8 жовтня 1955 року) – ексчлен колегії Державної інспекції ядерного врегулювання України,

директор з питань інформації та зв'язків з громадськістю асоціаціх "Український ядерний форум", кандидат хімічних наук.

Незалежна експертка з питань ядерної енергетики та безпеки.

'Світло може бути чотири години на добу': експертка описала сценарій відключень взимку
Що означають черги вимкнення світла/ Інфографіка: Главред

Відключення світла в Україні – останні новини

Раніше глава "Укренерго" зробив важливий прогноз і сказав, чи будуть блекаути зимою. Зараз складно прогнозувати, скільки годин зі світлом українці будуть узимку – все залежатиме від обсягів імпорту електроенергії та погоди, зазначив він.

Також повідомлялося, що українцям дали прогноз, як відключатимуть світло восени та взимку. Ситуація з енергетикою в Україні ще сильніше погіршилася після останніх обстрілів з боку країни-агресорки Росії, розповів експерт Андріан Прокіп.

Нагадаємо, експерт зізналась, як обстріли ГЕС та ТЕС "вдарять" по енергетиці. Україні бракує балансуючих потужностей, які забезпечують стабільність енергосистеми, після російських обстрілів, зазначила Ольга Кошарна.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти