Суд залишив екснардепа Семенченка в СІЗО до кінця травня

7 квітня 2021, 14:46оновлено 7 квітня 2021, 15:41
Семенченко перебуватиме в СІЗО до 24 травня. За словами екснардепа, він не здивований такому рішенню суду.
Комбат Семенченко
Суд залишив екснардепа Семенченка в СІЗО до кінця травня / facebook.com

Київський апеляційний суд відмовив у задоволенні клопотання захисту екснардепа Семена Семенченка, заарештованого у справі про створення приватної військової компанії, та залишив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без змін.

Семенченко перебуватиме в СІЗО до 24 травня. За словами екснардепа, він не здивований такому рішенню суду, повідомляє Страна.

"Через два тижні, якщо мене залишать під вартою, я оприлюднюю дані щодо створення військового формування, у формуванні якого мене звинувачують. Люди, які можуть мислити, розуміють, що без схвалення СБУ таке формування створити неможливо", - заявив Семенченко.

Справа Семенченка - про що йшлося раніше:

  • Увечері 24 березня СБУ затримала колишнього нардепа від партії Самопоміч Семена Семенченка, а також "агента НАБУ" Євгена Шевченка.
  • Їх підозрюють у створенні незаконного збройного формування - "приватної військової компанії" (стаття 260 Кримінального кодексу України).
  • За версією слідства, Семенченко і Шевченко є можливими організаторами та учасниками схеми з незаконного (поза митним контролем) ввезення до України з Росії зброї та військових запчастин, які згодом продавали державним оборонним підприємствам за завищеними цінами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти