Степанов назвав можливу дату запуску COVID-паспортів в Україні

6 травня 2021, 16:02
Як каже голова МОЗ Максим Степанов, сертифікат буде являти собою внутрішній документ, який містить дані про вакцинацію від коронавірусу COVID-19.
Степан
Максим Степанов / УНІАН

Міністерство охорони здоров'я України веде активну роботу над впровадженням covid-сертифікатів, які планують запустити вже з 1 липня нинішнього року. Про це повідомляється на офіційному сайті відомства.

"Ми знаємо, які потенційно дані будуть вносити в ковидні сертифікати в європейських країнах, навколо чого йде дискусія. Моє бачення - нам потрібно давати можливість внести всі необхідні дані, робити свій український сертифікат, який потім буде інтегрований з сертифікатами ЄС", - пояснив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, якого цитує пресслужба.

Згідно з його словами, сертифікат буде являти собою внутрішній документ, який містить дані про вакцинацію, про зроблене негативному ПЛР-тесті або про повне одужання від COVID-19. Документ розробляють з урахуванням вимог Digital Green Certificate Єврокомісії та Smart Vaccination Certificate Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Дані будуть вноситися через електронну систему охорони здоров'я, а сам сертифікат можна буде отримати у лікаря або згенерувати в додатку або порталі дія.

читайте такожПерша країна Євросоюзу запускає COVID-паспорти для подорожей

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти