Сотні ATACMS і літаків: як змішати із землею "коридор" РФ до Криму – полковник

28 травня 2024, 02:30
522
Силам оборони України необхідно "перерізати" сухопутний коридор РФ на окупованій території, заявив Петро Черник.
ATACAMS, Blueberry
/ колаж Главред, фото АрміяІнформ і ua.depositphotos.com

Крім Кримського мосту, Силам оборони України необхідно "перерізати" сухопутний коридор у напрямку нової залізниці Ростов-Крим на окупованій території, заявив полковник ЗСУ, військовий аналітик Петро Черник.

Як підкреслив він у коментарі Главреду, для цього ЗСУ потрібна достатня кількість далекобійних ракет різних типів.

Експерт нагадав, що під час операції "Буря в пустелі" США витратили понад 600 ракет ATACMS, водночас коаліція мала у своєму розпорядженні 1700 літаків, протягом операції було здійснено 100 тисяч літако-вильотів.

"І це проти армії Саддама Хусейна, яка була не такою потужною, як армія Росії. Незважаючи на те, що російська армія зараз пошарпана, побита і підірвана, вона все одно міцніша і потужніша, ніж іракські війська Хусейна", - зазначив він.

Співрозмовник пояснив, що навіть тепер після ударів США по режиму Саддама Хусейна залишаються знищені бункери і злітні смуги.

"Удари були такими масованими, що навіть за 14 років там не змогли відновити інфраструктуру. Я не уявляю, що буде в нас після використання, наприклад, сотні літаків F-16", - додав Черник.

Дивіться відео - інтерв'ю Петра Черника Главреду:

Удари України по цілях РФ у Криму - новини за темою

17 травня ГУР і СБУ атакували Чорноморський флот РФ у Криму і військові об'єкти росіян у Новоросійську повітряними і надводними дронами, повідомляла Українська правда з посиланням на свої джерела. У Севастополі тимчасово не працювала електропідстанція, а в Новоросійську лунали вибухи на території нафтобази.

Росіяни 19 травня звинуватили Україну в атаці території РФ та окупованого Криму. В окупантів заявили, що півострів атакували 9 ракетами ATACMS, а по об'єктах у Росії було завдано ударів 60 безпілотниками.

У Британії закликали Німеччину дати Україні Taurus і дозволити бити ними по Криму. У Лондоні нагадали, що Кримський півострів - територія України, яку захопила Росія.

Хто такий Петро Черник

Військовий експерт, полковник, колишній завідувач кафедрою іноземних мов та військового перекладу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти