Малюська розповів, чому потрібно терміново змінити закон про люстрацію

30 червня 2020, 14:49оновлено 30 червня 2020, 20:16
Керівник Мін'юсту в черговий раз досить критично висловився з приводу люстраційного закону.

Малюська
Денис Малюська / УНІАН

Будь-який люстрований український чиновник, який через суд поновлюється на посаді, обходиться українській скарбниці в суму понад півмільйона гривень.

Про це стверджує на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook керівник Міністерства юстиції Денис Малюська.

відео дня

"Європейський суд з прав людини визнав, що українська люстрація порушує європейську конвенцію. Кожен люстрований український чиновник, якого відновлює на посаді суд, коштує нам – державному бюджету і платникам податків – понад півмільйона гривень", – заявив він.

читайте такожМалюська анонсував продаж українських в'язницьМалюська вважає, що закон про люстрацію потрібно терміново міняти, "інакше Україна може залишитися без люстрації, і без мільйонів, а то й мільярдів бюджетних коштів".

"Нова люстрація повинна охоплювати тільки топ-чиновників автоматично, а інші чиновники повинні бути люстровані чи немає на підставі індивідуальної оцінки того, що вони робили", – підсумував він.

Нагадаємо, раніше Денис Малюська заявляв про те, що в Мін'юсті розробляється новий законопроект про люстрацію. Зокрема, у відомстві пропонують вивести з-під дії закону чиновників Комуністичної партії, а також тих осіб, які займали різні посади в часи СРСР. Для чиновників часів президентства Віктора Януковича люстрація залишається автоматичною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти