Скарбничка світла: скляний декор в інтер’єрі

22 травня 2024, 16:00
41
Присутність скла збільшує площу відбивальних поверхонь, наповнює кімнату світлом та візуально розширює будь-яке приміщення.
Screenshot

Освітлення формує простір: чим більше світла в оселі, тим легше та спокійніше на душі. Але що вдієш, якщо вікна квартири виходять на північ, а сонце майже не зазирає до вашого помешкання? Дотепні аксесуари зі скла допоможуть здолати пітьму!

Чому дизайнери полюбляють скло?

Присутність скла збільшує площу відбивальних поверхонь, наповнює кімнату світлом та візуально розширює будь-яке приміщення. Для підтримання оптимального рівня освітлення не треба встановлювати розкішні вітражі та купувати дорогі меблі зі склоблоків, у малогабаритному помешканні вистачить кількох скляних аксесуарів. Крихкості боятися не варто; предмети домашнього декору виготовляють з гартованих сортів скла, таких як триплекс або боросилікат. Задля знешкодження уламків краї виробів зазнають фацетної обробки.

Функції скляного декору

Добірні аксесуари зі скла зазвичай слугують для підтримки художніх акцентів та створення невимушеної атмосфери. Витончені прозорі витвори начебто полегшують тяжкі масивні меблі. Від скляного декору виграють найрізноманітніші стилі дизайну, геть не схожі одне на одного:

відео дня
  • неокласика;
  • ампір;
  • прованс;
  • готика;
  • бохо;
  • авангард;
  • мінімалізм;

Модні аксесуари зі скла для сучасної оселі

Screenshot

Скло добре ладнає з усіма фактурами – деревом, каменем, металом та пластиком, тому скляні вироби часто виконують функції сполучних ланок при моделюванні єдиного простору. Вибір аксесуарів не обмежений кришталевими люстрами та бабусиним сервізом; у трендових дизайн проектах переважають дизайнерські витвори:

  • вази та флораріуми;
  • підсвічники;
  • мобілі;
  • панно;
  • декоративні пляшки;
  • бонги;
  • сувеніри з муранського скла.

Скляна ваза – довічна класика

Навряд чи ви бачили вітальню, де б не знайшлося кришталевої вази, що пам’ятає кілька поколінь, а на чепурних прованських кухнях пишаються сухоцвіти у вінтажних склянках. Якщо ви не схильні до ностальгії, зверніть увагу на флораріуми – прозорі герметичні ємності для живих рослин. Лаконічні геометричні форми брутальної технократичної естетики, а свіжа зелень пожвавлює суворі інтер’єри.

Підсвічники та скриньки з родинними таємницями

Ароматичні свічки у різьблених скляних підсвічниках чудово знімають напругу після тяжкого дня. Коли віск спливе у полум’ї, порожні підсвічники можна використовувати як скриньки для улюблених дрібничок, які звеселяють серце.

Кольорові плафони для затишних вечорів

Бра та настільні лампи у вишуканих скляних плафонах – гідна альтернатива громіздким люстрам. Магія ар-деко не спалахне без вітражного світильника Тіфані, а плафон з авторським розписом стане головною прикрасою величної зали у стилі ампір. Яскраві кольорові світильники вивішують у затемнених коридорах та холах, а у робочих зонах віддають перевагу світлим матованим плафонам, що дають рівне м’яке освітлення, напрочуд приємне для зору.

Морські легенди у пляшках

Від старовинних пляшок, повних скляної крихти, мушлів та гальки, пахтить морським бризом та романтикою. Іноді у пляшках опиняються манускрипти, піратські мапи та моделі історичних вітрильників – мрії не старішають!

Богемні сувеніри для креативних інтер’єрів

Граційні фігурки з дутого скла та скляні бонги вшановують амбітні проекти у стилі бохо та етнічний шик. Автентичні витвори муранських майстрів зустрічаються лише у Венеції, зате справжній доладний бонг можна придбати й в Україні. Заходьте на сайт інтернет магазину для паліїв Дуда та обирайте слушні девайси для натхненних інтер’єрів: кожний пристрій розповідає свою історію!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти