В Україні в шкільних щоденниках знайшли оди Леніну і Тіматі

12 вересня 2021, 16:25
Володимир Леніна назвали "мислителем" і "вождем трудящих".
В Україні в шкільних щоденниках знайшли оди Леніну і Тіматі
У шкільних Щоденниках розповідають про Леніна і Сталіна / @maria89paselska

В Україні розгорається скандал зі шкільними щоденниками, в яких знайшли хвалебні відгуки про більшовика Володимира Ульянова (Леніна) і російського виконавця Тіматі.

Як розповіла у своєму Twitter Марія Пасельська, у виносках внизу полів для розкладу надруковані факти та розповіді про історичних особистостей і селебретіс.

В одній з заміток говориться, що Володимир Ленін - "найбільший пролетарський революціонер і мислитель, продовжувач справи К.Маркса і Ф. Енгельса... учитель і вождь трудящих по всьому світу".

відео дня
В Україні в шкільних щоденниках знайшли оди Леніну і Тіматі
/ @maria89paselska

У той же час російського репера Тіматі автори щоденника назвали "справжнім хижаком", провівши паралель з Левом - його знаком Зодіаку. Він, на думку авторів, "напористий, заповзятливий", завдяки чому домігся успіху.

В Україні в шкільних щоденниках знайшли оди Леніну і Тіматі
/ @maria89paselska

Не забули автори і про радянського диктора Сталіна, якого назвали "радянським державним, політичним і військовим діячем". Водночас у дописі все-таки згадано про влаштований ним Голодомор в Україні.

"Купила щоденник. Сиджу в ах * е", - написала жінка.

Нагадаємо, раніше в Мережі з'явилася інформація, що в підручнику Олександра Авраменка з української мови для учнів 10 класу знайшли посилання на порносайт.

читайте такожВ італійському підручнику знайшли карту з Україною у складі Росії: посольство вимагає її виправити

Пізніше Авраменко пояснив, чому посилання на такий ресурс з'явилося в книзі. За його словами, посилання залишили, оскільки текст взято з сайту Новомиргородського району Кіровоградської області, який називався Novomirgorod.

Автор підкреслив, що у вересні 2020 сайт Новомиргородського району змінили на порносайт, і ресурс для дорослих не був перейменований.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти