У підручниках з історії для школярів "повернули" Крим Україні

14 квітня 2021, 10:08
У Міносвіти назвали відсутність Криму у складі України на картах у шкільних підручниках "прикрою" помилкою.
Крим, Україна
У Міносвіти заявили, що в підручниках усунена помилка з Кримом "поза Україною" / УНІАН

На вимогу Міністерства освіти і науки та Інституту модернізації змісту освіти видавництво Грамота змінило електронні варіанти підручників з історії 9 і 10 класів, в яких Крим не було позначено територією України. Про це повідомили у Міносвіти.

У відповідь на запит Суспільне у відомстві заявили, що виходячи з вимог Міносвіти та Державної наукової установи Інститут модернізації змісту освіти видавництво Грамота змінило умовні неправильні позначення в навчальних посібниках і поміняло електронні варіанти підручника, в яких містилася помилка, на правильні варіанти для розміщення в електронній бібліотеці Інституту. Йдеться про підручники з предмету Історія України авторства А.К Струкевич для 9 та 10 класів, в яких Криму не опинилося у складі української держави.читайте такожУ Туреччині вибухнув скандал з російським Кримом на карті

"Про невідповідне зображення карти України у відмітках інформуємо, що ДНУ "Інститут модернізації змісту освіти" вжито відповідних заходів реагування. На вимогу Інституту видавництво "Грамота" переробило згадане умовне позначення і підготувало заміну електронних варіантів підручників для розміщення в електронній бібліотеці Інституту", - підкреслюється в повідомленні Міносвіти. У Міністерстві назвали ситуацію "прикрою" помилкою.

Карта України без Криму

  • Українські історики Валерій Рижков і Віталій Скальський раніше помітили, що в підручниках з історії України авторства А. К Струкевич не опинилося окупованого Росією Кримського півострова у складі України. Автономну республіку "відрізали" від української держави у підручниках для учнів 9 та 10 класів.
  • До речі, 22 грудня минулого року у Львівській міській раді опублікували чотири відеоролики для старшокласників щодо роботи мерії, депутатів і чиновників, в яких не було Криму у складі України. Пізніше помилку видалили, а матеріали переробили.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти