МОЗ представило план розвитку трансплантації - що зміниться

9 серпня 2020, 19:27
Пріоритетами є збільшення кількості трансплантацій шляхом розвитку посмертного донорства.
органи, трансплантація, пересадка
МОЗ представив стратегію розвитку трансплантації / tochkakipeniya.com

МОЗ представило важливу стратегію з розвитку системи трансплантації до 2023 року.

Головні пріоритети в сфері озвучив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час презентації стратегії МОЗ здобуття Україною трансплантаційної незалежності до 2023 року.

"Пріоритетами є збільшення кількості трансплантацій шляхом розвитку посмертного донорства та розширення видів органної трансплантації, збільшення кількості трансплантацій кісткового мозку, розвиток Центру транспланто-координації, забезпечення логістики анатомічних органів, зокрема із залученням цивільної авіації, авіаційного транспорту ДСНС, автотранспорту Національної поліції, а також професійний розвиток вітчизняних фахівців ", - пояснив Степанов.

відео дня

читайте такожВ США пацієнтці з Covid-19 зробили унікальну пересадку легенів

У МОЗ визначили проблеми, які існують і є перешкодами на шляху розвитку сфери органної трансплантації та трансплантації кісткового мозку. Зокрема, мова йде про відсутність протоколів лікування та чітких показань для проведення трансплантації, дефіцит кадрів із практичним досвідом. Втім, у міністерстві розробили механізм "знищення" цих проблем.

"Уже у 2021 році ми очікуємо збільшення кількості трансплантацій нирок в три рази, печінки - в чотири рази, серця - у вісім разів", - підкреслив Степанов.

Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що зарплата лікарів в Україні має складати не менше 25 тисяч гривень на місяць і для її забезпечення на медицину слід виділяти не менше 6% ВВП.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти