Сергій Жадан здійснив мрії двох дівчат — доньок загиблих захисників України

26 жовтня 2024, 19:58
56
Сергій Жадан здійснив мрії двох дівчат — доньок загиблих захисників України

Команда благодійного проєкту 1+1 media "Здійсни мрію" продовжує допомагати дітям захисників втілювати їхні бажання. Нещодавно було реалізовано мрію підопічних фонду "Діти Героїв" — 16-річної Олександри Романової з Макарова та 14-річної Олександри Афанасенко з Харкова, які захоплюються творчістю письменника та нині військовослужбовця Сергія Жадана.

"Насправді зворушливо втілювати мрію дівчат, тому що сама я, бувши ще школяркою, придбала книгу Сергія Жадана на ярмарку та теж мріяла познайомитися з ним особисто. А вже зараз склалося так, що втілюю таку ж мрію дівчат. Вони багато читають, цілеспрямовані та за збігом обставин мріють стати журналістками. Радію, що дотична до втілення бажань. Якщо такий маленький, проте зворушливий момент, може підняти їм настрій — значить ми рухаємось в правильному напрямку та наша місія виконується", — зазначає Наталя Островська, ведуча 1+1 Марафон і ТСН, менторка проєкту "Здійсни мрію".

Сергій Жадан здійснив мрії двох дівчат — доньок загиблих захисників України

З початком великої війни Олег Романов, тато 16-річної Саші, пішов захищати Україну. Півтора року родина жила в стані очікування, адже батько вважався зниклим безвісти. Згодом вони отримали найстрашнішу звістку про те, що Олег загинув. Саша з 8 років вчиться в молодіжній студії журналістики та прагне пов’язати своє життя з цією сферою. Саме тому Наталя Островська, ведуча 1+1 Марафон і ТСН, менторка ініціативи "Здійсни мрію", запросила дівчину в офіс 1+1 media, щоб поділитися власним досвідом й організувати довгоочікувану мрію з кумиром.

відео дня

"Прекрасно, коли бачу школярів, які знають, ким хочуть стати в майбутньому. Адже найголовніше мати ціль та йти до неї. Саша позитивна й приємна. В неї є бачення того, що вона хоче, тому цілеспрямовано йде до цього. Вона розуміє, чим хоче займатися. Дітей справжніх героїв потрібно не жаліти, а любити та допомагати, давати можливість бути собою", — запевняє письменник, військовослужбовець Сергій Жадан.

Сергій Афанасенко, тато іншої мрійниці, 14-річної Саші, був старшим водієм автомобільного відділення військового взводу. Вірно та мужньо захищав Україну від загарбників. Проте, отримавши вогнепальне поранення в Бахмутському районі, загинув. Після важкої втрати рідного батька знаходила розраду саме у творчості Сергія Жадана, читаючи його книжки та слухаючи пісні. Знаючи це, команда проєкту "Здійсни мрію" організувала зустріч з Сергієм у затишній та атмосферній книгарні "КнигоЛенд", що у Києві. Разом вони поспілкувалися про поезію, власні твори дівчини та місто, яке їх об’єднує вже довгий час, — Харків.

"Дуже розумна та щира дівчина. Вочевидь, ми перетиналися в Харкові, адже вона ходить в ті сам книжкові магазини, слухає ту саму музику, читає ті самі книжки. Взагалі Саша дивиться на життя з широко розплющеними очима, має інтерес і довіряє цьому світу. Хочеться підтримувати та допомагати таким дітям завжди", — розповідає Сергій.

На згадку про омріяну зустріч із кумиром дівчата отримали символічні подарунки від команди 1+1 media та підписані автором книжки від "КнигоЛенд".

Дізнатися детальніше про те, як пройшла зустріч, можна у тематичному відео на офіційних сторінках 1+1 media в InstagramіFacebook. До того ж вже у цю неділю, 27 жовтня, о 9:00 на телеканалі ТЕТ у проєкті "Ближче до зірок" дивіться сюжет про те, яким було здійснення цих заповітних мрій.

Нагадуємо, що раніше гурт БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ долучилися до здійснення мрії дівчини, тато якої захищав Україну. Переглянути, як пройшла зустріч, можна зацим посиланням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Новини партнерів
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти