Кандидат на посаду міністра освіти оскандалився науковим плагіатом

4 червня 2020, 17:44оновлено 5 червня 2020, 02:17
В роботі співавторства вченого виявили запозичення.
Сергій Шкарлета може стати новим міністром освіти
Сергій Шкарлета може стати новим міністром освіти / Фото: скріншот

Дослідники виявили плагіат у монографії, співавтором якої є ректор Чернігівського НТУ і кандидат на посаду міністра освіти Сергій Шкарлет.

Як повідомляється на сайті Помилки і фальсифікації в наукових дослідженнях, автор викривальної статті Віктор Садовий стверджує, що в монографії Фінансові інструменти державної політики економічного розвитку в Україні (С. М. Шкарлет, В. Р. Маргасова, О. М. Коркоц, Ю. В. Ружицький) є "запозичені" частини тексту статті під авторством Тетяни Бугай Методичні підходи до оцінки ефективності бюджетного процесу в Україні.

За словами аналітика, стаття Бугай була випущена на три роки раніше, ніж монографія Шкарлета. Однак її навіть не вказали в списку літератури, що використовувалася при створенні роботи.

Також кандидат на пост міністра з статті Бугай запозичив таблиці, не вказавши джерело в літературі.

читайте такожЯк коронавірус може змінити українська освіта"У три рази більший за обсягом текст запозичений з статті Оксани Апарової Фінансові інструменти державної політики економічного розвитку: європейський досвід - це майже вся стаття переписана. І, зрозуміло, посилання на неї в монографії немає", - зазначив автор матеріалу.

Як відомо, раніше ажіотаж спровокувала новина, що ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета можуть призначити міністром освіти і науки. Він раніше перебував у Партії регіонів, підтримував президента-втікача Віктора Януковича і отримував нагороди від колишнього глави Міносвіти Дмитра Табачника.

Як раніше повідомлялося, співробітники Київської прокуратури спільно з СБУ і Нацполіцією затримали керівника одного з директоратів Міністерства освіти і науки під час отримання ним неправомірної вигоди у розмірі 5 тисяч доларів США та 165 тисячі гривень.

Нагадаємо, в квітні за підозрою в отриманні хабара затримали заступника голови Київської державної адміністрації Миколи Поворознюка. Повідомлялося, що він нібито вимагав 125 тисяч доларів хабара від компанії-забудовника.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти