"С*икуни!": скандального блогера Коцабу "вмили" зеленкою в Івано-Франківську

25 червня 2021, 17:44
Радикали-активісти чекали його біля потяга на вокзалі.

'С*икуни!': скандального блогера Коцабу 'вмили' зеленкою в Івано-Франківську
Руслан Коцаба після нападу / скріншот

Проросійського блогера Руслана Коцабу облили зеленкою на пероні вокзалу Івано-Франківська.

Як пише Galinfo, Коцаба вийшов з вагону і невідомі відразу в нього почали кидати яйця та зеленку. У відповідь блогер висловлювався матюками в бік нападників.

відео дня

читайте також"Продався моск*лям": на Прикарпатті радикали напали на скандального журналіста Коцабу

Про свою причетність до події заявили радикальні організації ВО "Тризуб" ім. Степана Бандери, "Карпатська Січ", бійці 4-ї РС ДУК "Правий Сектор" та "Фрайкор".

Увага, на відео присутня ненормативна лексика

На місце події прибули патрульні поліцейські та слідчо-оперативна група. Правоохоронці опитали свідків та очевидців з метою встановлення обставин кримінального правопорушення.

Як повідомив Коцаба на своїй сторінці у Facebook, у нього пошкоджене око.

"Трохи для підняття настрою - зараз я, облитий зеленкою пацифіст та телеведучий, - як ходяча реклама "зеленої влади" напередодні 25-тої роковини Дня Конституції! Ех, гарант-гарант...", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

У поліції зазначили, що відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою кваліфікацією за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Закликав ухилятися від мобілізації

Коцаба став відомий тим, що публічно заперечував війну на Донбасі, називавши її "громадянською", критикував українських військових та транслював кремлівську пропаганду в Україні. Він створив антимобілізаційний відеоролик і активно закликав ухилятися від мобілізації під час гострої фази війни на Донбасі.

Працівники Служби безпеки України в Івано-Франківську затримали його у лютому 2015 року. У травні 2016 року суд в Івано-Франківську засудив журналіста Руслана Коцабу до 3,5 років ув'язнення. Його звинуватили в перешкоджанні законним діям Збройних сил України в особливий період, проте суд виправдав Руслана Коцабу за статтею про державну зраду.

Зараз Коцаба працює на телеканалі "Перший Незалежний", який створили журналісти трьох закритих телеканалів Віктора Медведчука.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти