Розгром РФ на Курщині: ЗСУ розбили штурм окупантів та взяли ворогів у полон

27 жовтня 2024, 09:16
5691
У Курській області росіяни вирішили штурмувати позиції десантників, однак безрезультатно.
Розгром РФ на Курщині: ЗСУ розбили штурм окупантів та взяли ворогів у полон
ЗСУ отримали невеличку перемогу на Курщині / Колаж: Главред, фото: Сухопутні війська ЗС України, 14 окрема механізована бригада імені князя Романа Великого, скріншот deepstatemap.live

Що відомо про ситуацію:

  • Ворог пішов на штурм в Курській області
  • ЗСУ поповнили обмінний фонд

Російські війська здійснили атаку в Курській області, фіксуючи свої дії на відео. Однак українські десантники вщент розгромили противника, взявши деяких у полон. Про це повідомили Десантно-штурмові війська ЗСУ.

Що таке Десантно-штурмові війська Збройних сил України?

Десантно-штурмові війська Збройних сил України - окремий рід військ у складі Збройних сил України, призначений діяти як повітряний десант, а також для виконання бойових завдань у тактичному та оперативному тилу ворога. До складу військ входять повітрянодесантні, аеромобільні та штурмові частини, пише Вікіпедія.

відео дня

"У Курській області росіяни вирішили штурмувати позиції десантників. Найманці зі 155-ї бригади морської піхоти та так званого спецпідрозділу "Ахмат" готувалися бравурно захопити українські позиції, знімали відео, які вони сильні та хоробрі", - розповіли військові.

За інформацією Десантно-штурмових військ України, самовпевненість окупантів швидко зникла: десантники ліквідували всіх нападників один за одним.

"Однак серед росіян знайшлося двоє розумних, які своє життя цінують більше за свого диктатора. Вони здалися в полон і лишилися живими. Їм одразу надали медичну допомогу", - зазначили десантники.

Ситуація в Курській області - що відомо

Як розповідав Главред, нещодавно десантники ЗСУ знищили солдатів "елітної" бригади РФ. Українські військові ліквідували окупантів, які встановлювали міни, щоб перешкодити підрозділам ЗСУ.

Видання NYT підкреслило, що КНДР перекидає елітні війська на Курщину. Як зазначили журналісти, "тисячі військових прибувають щодня".

Водночас Путін бреше про великі втрати ЗСУ на Курщині. В ISW пояснили мету глави Кремля та зазначили, що диктатор хоче виправдати неспроможність силами своїх військових відвоювати регіон.

Інші новини про Курщину:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Новини партнерів
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти