"Прикол або агентура РФ": у Зеленського жорстко рознесли скандальний звіт HRW

6 липня 2023, 21:19
1837
Михайло Подоляк відверто висловився на адресу Humans Right Watch.
'Прикол або агентура РФ': у Зеленського жорстко рознесли скандальний звіт HRW
Михайло Подоляк зробив заяву з приводу війни в Україні / колаж Главред: фото: ОПУ, УНІАН

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк розкритикував правозахисну організацію Humans Right Watch, яка раніше звинуватила Україну у використанні касетних боєприпасів.

"Тільки вдумайтеся: абсолютно божевільні російські головорізи вторгаються в Україну, розв'язуючи жорстоку війну геноцидного типу, вбиваючи цивільне населення, влаштовуючи публічні страти, ґвалтуючи жінок, викрадаючи дітей, атакуючи великі міста крилатими ракетами ... разом поруч стоїть "правозахисна організація" ... і звинувачує український народ в тому, що він недостатньо роззброїв себе за підсумками міжнародних конвенцій 2005 р. і Будапештського меморандуму", - написав він Twitter.

"Більш того, "правозахисники" розв'язують агресивну лобістську кампанію... ні, не за виключенням Росії з ООН – по зриву надання зброї Україні. Це що, прикол? Пранк? Або інвазія російської агентури в різні глобальні "офіси" остаточно знищила моральні імперативи?", - написав також він.

відео дня

Нагадаємо, наприкінці 2022 року CNN повідомляло, що Україна просила США надати їй касетні боєголовки для РСЗВ і артилерійських снарядів, але адміністрація Джо Байдена не була готова виконати це побажання.​

У лютому 2023 року міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав західних союзників надати Україні таку зброю. Однак у Німеччині критикували таке прохання.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти