Лісові пожежі: голова Луганської ОДА висунув звинувачення бойовикам

7 липня 2020, 23:57
За словами Сергія Гайдая, сепаратисти не припиняють обстрілів навіть під час потужної лісової пожежі.
Луганщина,пожежа
Бойовики відмовляються припиняти обстріли / lg.dsns.gov.ua

Вдень у понеділок, 6 липня, у Новоайдарському районі Луганської області біля села Осколонівка сталася пожежа на території Охтирського і Боровського лісництв, вогонь охопив близько 50 гектарів лісу. У результаті загоряння вже загинуло щонайменше шість осіб.

Путінські найманці геть відмовляються припинити обстріли через масштабну пожежу під Сєверодонецьком. Держслужба з надзвичайних ситуацій не могла оперативно надати авіацію для гасіння пожежі.

Про це повідомив голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай, передає РБК-Україна.

читайте такожпотужна пожежа в багатоповерхівці під Херсоном: спливли несподівані деталі

"Я вже розмовляв з президентом з цього приводу. Розуміючи, що може бути така ситуація, ми вчора домовилися, щоб у Харкові нам надали літак ДСНС, який би міг загасити пожежу. Але, на жаль, та сторона, у якій просили режим тиші, нічого нам не підтвердила. А летіти сюди на літаку - самогубство", - розповів Гайдай.

Зазначимо, Сєвєродонецьк та охоплені пожежею населені пункти знаходяться приблизно за 40 кілометрів від лінії розмежування.

Нагадаємо, в Україні в квітні в Чорнобильській зоні (зона відчуження) сталася масштабна лісова пожежа, згоріли радянські бази відпочинку і села. Також масштабні лісові пожежі охопили Житомирську область, було знищено десятки будинків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти