Чому українцям почали частіше вимикати світло: в Міненерго шокували заявою

25 червня 2024, 16:10
4575
Ведуться роботи з підготовки атомних блоків до опалювального сезону, адже взимку навантаження на енергосистему буде значно більшим, сказала Світлана Гринчук.
Чому українцям почали частіше вимикати світло: в Міненерго шокували заявою
Дефіцит електроенергії в системі триває / Колаж: Главред, фото: УНІАН, pixabay.com

Причиною частих відключень електроенергії в Україні стали атаки Росії на енергетичні об'єкти. З понеділка ситуація значно погіршилася через суботню атаку окупантів. Про це повідомила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук в ефірі телемарафону.

За її словами, у вихідні дні споживання електроенергії менше, ніж у робочі будні, коли працює промисловість. Саме тому наслідки атаки РФ, яка відбулася 22 червня, відчулися найбільше з понеділка.

Гринчук зазначила, що наразі дефіцит в енергосистемі триває, а генерація електроенергії в Україні недостатня. Водночас зростає споживання через спекотну погоду, що ще більше ускладнює ситуацію.

відео дня

"На жаль, відремонтувати пошкодження, особливо за останні атаки, не так швидко вдається, однак ми цим займаємось", - наголосила заступниця міністра енергетики.

Також Гринчук додала, що наразі ремонтуються кілька атомних блоків. Енергетики готують ядерні об'єкти до опалювального сезону влітку, щоб вони були в задовільному стані взимку, коли навантаження на енергосистему буде значно більшим. За її словами, виведення блоків з ремонту покращить ситуацію з генерацією електроенергії.

"Ми постійно з місцевими органами влади й операторами систем розподілу на місцях намагаємось удосконалювати ці графіки, враховуємо всі скарги наших споживачів для того, що покращувати ту ситуацію, яка є", - зазначила вона.

Чому українцям почали частіше вимикати світло: в Міненерго шокували заявою
Економія на електроенергії / Інфографіка: Главред

Хто така Світлана Гринчук?

Світлана Гринчук - заступник міністра енергетики України з 05 вересня 2023 року, зазначили у Міненергетики.

Пані Гринчук є експертом у сфері енергетики, зміни клімату та захисту довкілля з досвідом роботи в Уряді України (Секретаріат КМУ, Міндовкілля), міжнародних фінансових інституціях (Світовий банк), міжнародних проєктах технічної допомоги (GIZ, USAID) та участі в переговорах у рамках ООН, Енергетичного Співтовариства, OECD тощо.

Атаки РФ по енергетиці України - ситуація зі світлом

Нагадаємо, в ніч на 22 червня російські окупанти завдали масованого ракетно-дронового удару по енергетичній інфраструктурі України. За даними Міненерго, атаки зазнали об'єкти Укренерго в західних та південних регіонах. Внаслідок обстрілу на одному з об’єктів постраждали двоє енергетиків, яких доставили до лікарні.

Раніше заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук заявила, що Україна активно готується до зими і робить все можливе, щоб мінімізувати відключення електроенергії. Хоча їх уникнути важко через серйозні пошкодження.

Як повідомляв Главред, російські війська почали атакувати сонячні електростанції в Україні. Знищено об'єкти з загальною потужністю понад 9 гігават, розповів голова Держенергонагляду Руслан Слободян.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти