"Операція пройшла успішно": у Дніпрі хірурги дивом врятували вагітну дівчину

19 липня 2021, 21:31
У пацієнтки була гігантська мішкоподібна аневризма лівої внутрішньої сонної артерії.
операція, хірург, лікарня
Дівчина була тяжко хвора / УНІАН

У Дніпрі провели складну операцію на сонній артерії. Складність хірургічного втручання полягала в тому, що його необхідно було провести 35-річній дівчині, яка перебувала на 25-му тижні вагітності.

Як розповів головлікар обласної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко у Facebook, вагітна Христина звернулася за медичною допомогою через страшні головні болі і порушення зору. Вона часто втрачала свідомість. Нейрохірурги провели ангіографію і з'ясували, що дівчина важко хвора.

"Діагноз - гігантська мішкоподібна аневризма лівої внутрішньої сонної артерії, при повному розриві якої порятунку немає. Операція пройшла успішно. Христина при зустрічі з чоловіком і дітьми, обіймаючись, мовчать, розуміючи складність, яку вони пережили", - написав головлікар.

відео дня

Керівник лікувального закладу також розповів, що дівчину врятувала лікарка Ганна Мостова.

'Операція пройшла успішно': у Дніпрі хірурги дивом врятували вагітну дівчину

Нагадаємо, раніше у Полтаві посмертно трансплантували органи, а саме дві нирки і печінку. Донором стала жінка, яка померла в результаті інсульту. Отримали донорські органи поки відчувають себе добре.

Донором для трьох осіб стала молода Українка, яка раптово померла в наслідок інсульту. Родичі покійної надали дозвіл на трансплантацію її органів.

Одну нирку пересадили 15 - річній дівчині з Черкаської області, іншу-жінці, а печінка дісталася чоловікові.

Трансплант-координатор першої лікарні Полтави Галія Мустафіна стверджує, що покійна була здоровою, а тому її органи стали донорськими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти