Загострення на Донбасі: за добу один військовий загинув, ще один - поранений

7 вересня 2020, 08:39оновлено 8 вересня 2020, 06:51
Збройні формування Російської Федерації порушили перемир'я.
Під Волновахою воїни ООС провели успішну спецоперацію, повідомили волонтери
7 вересня режим тиші зберігався по всій лінії розмежування / savelife.in.ua

У неділю, 6 вересня, ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі загострилася. Збройні формування Російської Федерації порушили перемир'я, внаслідок чого загинув український військовий, ще один - дістав поранень.

Про це повідомили в штабі ООС на сторінці в Facebook.

Зокрема, поблизу Красногорівки бойовики обстріляли чергами з автоматичного станкового гранатомета позиції українських захисників. Поранення отримав один військовий. Йому вчасно надали медичну допомогу і доставили до лікувального закладу.

відео дня

Крім того, неподалік Причепилівки Луганській області противник відкрив прицільний вогонь зі стрілецької зброї. Внаслідок обстрілу один український військовослужбовець загинув.

"За минулу добу російські окупаційні війська двічі здійснили і провокаційні постріли з підствольного гранатомета в районі населеного пункту Шуми", - йдеться в повідомленні.

З початку поточної доби, 7 вересня, на всіх ділянках відповідальності українських підрозділів обстрілів з боку супротивника не зафіксовано. Режим тиші зберігався по всій лінії розмежування.

читайте такожУ Кравчука розповіли, чим обернеться заява Пушиліна на адресу армії України

Загострення на Донбасі - що було раніше:

  • У суботу, 5 вересня, ватажок "ДНР" Денис Пушилін заявив про намір бойовиків відкрити вогонь по українських позиціях під Горлівкою. Свою заяву він мотивував тим, що Україна нібито не виконала домовленості й не закопала траншеї.
  • Через цю заяву відбулося екстрене засідання політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу. Глава української делегації Леонід Кравчук заявив, що слова Пушиліна означають намір бойовиків загострити ситуацію на Донбасі.
  • У неділю, 6 вересня, російсько-терористичні війська "ЛДНР" порушили режим припинення вогню на 42-й день перемир'я.
  • Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба ініціював термінову розмову з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим у зв'язку із загостренням ситуації на окупованих територіях Донбасу.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти