Загострення на Донбасі: внаслідок обстрілу бойовиків поранено бійця ЗСУ

14 березня 2021, 19:23оновлено 18 березня 2021, 10:08
Проросійські бойовики обстріляли українські позиції поблизу населеного пункту Південне в Донецькій області.

Війна на Донбасі
Військовослужбовець Збройних сил України отримав кульове поранення / УНІАН

Конфлікт на Донбасі у зоні проведення Операції об'єднаних сил (ООС) продовжує загострюватися. У неділю, 14 березня, російські збройні формування обстріляли українські позиції поблизу населеного пункту Південне в Донецькій області.

Один військовослужбовець Збройних сил України дістав кульове поранення. Про це повідомляє в Facebook оперативно-тактичне угруповання Північ.

"Сьогодні, 14 березня, в районі проведення операції Об'єднаних сил, в смузі відповідальності ОТУ Північ, в результаті обстрілу збройними формуваннями Російської Федерації позицій наших підрозділів поблизу населеного пункту Південне, один військовослужбовець ЗС України дістав кульове поранення", — йдеться у повідомленні.

Бійцю оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу.

"Стан здоров'я українського захисника задовільний", - додали в ОТУ Північ.

На місці події працюють посадові особи військової частини та група оперативного реагування військової служби правопорядку ЗСУ.

"Дії російських окупантів в черговий раз підтверджують те, що ворог цілеспрямовано порушує режим припинення вогню та не бажає дотримуватися існуючих домовленостей", — йдеться в повідомленні.

Загострення на Донбасі: внаслідок обстрілу бойовиків поранено бійця ЗСУ

Зазначимо, впродовж доби 13 березня проросійські бойовики десять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Бойових втрат серед українських воїнів не було.

читайте такожЗагострення на Донбасі пов'язане із санкціями проти кума Путіна - Кравчук

Ситуація на Донбасі - про що раніше писав Главред:

  • 3 березня "народна міліція ДНР" опублікувала заяву про те, що російські гібридні війська отримали право відкривати "попереджувальний вогонь" у напрямку сил ООС на Донбасі.
  • Глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук сказав про те, що Київ розцінює такі дії як прагнення до одностороннього виходу РФ з Договору про режим припинення вогню на Донбасі та спробу зриву виконання Мінських угод.
  • Голова російської делегації в ТКГБорис Гризлов звинуватив Україну в порушенні режиму тиші на Донбасі. Також він заявив, що Київ нібито стягує війська в житлові райони та провокує ескалацію конфлікту.
  • Голова парламентської фракції Слуга народу Давид Арахамія вважає, що загострення ситуації в зоні російсько-українського конфлікту на Донбасі триватиме до початку нової хвилі переговорів у нормандському форматі. Він зазначив, що українська армія перебуває в стані боєготовності й готова завдати удару у відповідь.
  • Політолог Олег Саакян заявив, що конфлікт Росії та України на Донбасі зайшов у глухий кут, однак Москва підніматиме ставки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти