Обіцянки Путіна Макрону - добрий знак: Британський прем'єр висловився з приводу зустрічі президентів РФ і Франції

21 лютого 2022, 10:20оновлено 21 лютого 2022, 11:53
193
Як говорить прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, позиція України повинна бути центральною в будь - яких переговорах-в тому числі і Путіна з Макроном.
Путін, Макрон, Франція 05
Володимир Путін і Еммануель Макрон / Reuters

Французький президент Еммануель Макрон після розмови з колегою Володимиром Путіним обговорив ситуацію в Україні з прем'єр-міністром Британії Борисом Джонсоном. Про це йдеться в офіційному коментарі, який опублікувала пресслужба британського уряду.

"Прем'єр-міністр зазначив, що зобов'язання президента Путіна перед президентом Макроном є хорошим знаком того, що він (Путін – Главред), можливо, все ще готовий до пошуку дипломатичного рішення", - йдеться в тексті.

"Лідери погодилися з необхідністю повного виконання Як Росією, так і Україною своїх зобов'язань в рамках Мінських домовленостей. Вони (Джонсон і Макрон – Главред) також підкреслили необхідність того, щоб президент Путін відмовився від своїх нинішніх загроз і відвів війська від кордону України", ‒ пізніше уточнили позицію Джонсона британські чиновники.

відео дня

читайте також" Буде оточений Київ": Джонсон заявив, що Росія планує найбільшу з 1945 року війну в Європі

Зустріч Путіна і Макрона:

Президенти Франції і РФ домовилися відновити роботу в нормандському форматі "на основі обмінів думками і пропозицій, зроблених Україною в останні дні", повідомили в представництві французького президента.

Міністри закордонних справ двох країн зустрінуться з цією метою найближчим часом і працюватимуть над можливим самітом на вищому рівні з Росією, Україною та союзниками для встановлення нового порядку безпеки в Європі, йдеться в повідомленні Єлисейського палацу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти