Нові санкції ЄС проти Росії: у МЗС України розкрили подробиці

11 жовтня 2021, 21:09оновлено 11 жовтня 2021, 22:11
Україна вітає рішення Ради ЄС впровадити санкції проти 8 представників російської окупаційної адміністрації в Криму.
МЗС України
У МЗС України розкрили подробиці нових санкцій / УНІАН

Фігуранти нового європейського списку санкцій проти Росії причетні до переслідування кримських татар та до порушень норм гуманітарного права в окупованому Криму, повідомляє МЗС України

Україна вітає рішення Ради ЄС впровадити санкції проти 8 представників російської окупаційної адміністрації в Криму.

"Зазначені в рішенні підсанкційні особи причетні до переслідувань кримських татар та інших грубих порушень норм міжнародного гуманітарного права на тимчасово окупованому українському півострові", - йдеться в повідомленні.

відео дня

Крім того, нові санкції проти Росії напередодні 23-го саміту Україна-ЄС розцінюються як беззастережна підтримка України в боротьбі за відновлення суверенітету і територіальної цілісності.

читайте такожУ США закликали терміново ввести санкції проти Північного потоку-2

"Дія обмежувальних заходів ЄС триватиме, поки РФ не припинить тимчасову окупацію Криму та інші грубі порушення норм міжнародного права", - додали в МЗС.

Нові санкції ЄС проти Росії

Рада ЄС розширила санкційний список за активну підтримку дій і реалізацію політики, що підриває або загрожує територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України. В оновлений документ потрапили ще вісім громадян РФ.

Серед осіб, доданих до списку санкцій ЄС, є представники правоохоронних органів-судді, прокурори і силовики-відповідальні за виконання російського законодавства в незаконно анексованих Криму і Севастополі, повідомляється в прес-релізі Ради Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти