"Не плач, мамо": військовий вперше подзвонив рідним після повернення з полону

3 січня 2024, 22:58
3779
З російського полону в Україну 3 січня повернулися 230 військових.
обмен пленными
Військовий повернувся з полону і вперше поговорив з мамою / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео

В Україну з російського полону повернули 230 українських військових. Зворушливі фото та відео вже облетіли кожне українське місто. Мама українського захисника дізналася про повернення свого сина прямо у момент, коли той лише вийшов з автобуса. Відео вже розлетілось в Мережі.

Жінка не змогла стримати сліз, коли почула голос своєї дитини. Весь час, поки він перебував у полоні, в неї залишалась лише надія на його повернення.

Виснажений, схудлий, але щасливий він думав не про себе, а про матусю. Навіть за багато кілометрів від неї він не переставав піклуватися про найріднішу людину та просив її не плакати, бо знав, що їй не можна переживати.

відео дня

"Мамо, не плач, тобі не можна", - казав військовий.

Відео з першою розмовою звільненого з полону військового та мамою:

обмен пленными
Військовий повернувся з полону і вперше поговорив з мамою / фото: скріншот

Обмін полоненими 3 січня

В Україну 3 січня з російського полону повернулися 230 українських військових. Серед них були захисники Маріуполя, острови Зміїний, бійці з Азовсталі, прикордонники та інші. Це найбільший обмін військовополоненими з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Серед тих, кого вдалося повернути, 48 осіб мали статус "зниклий безвісти".

Заступник командира 3-ї ОШБр Максим Жорін зазначив, що окупанти досі тримають у полоні велику кількість азовців. Вони знаходяться в "особливих", найбільш жорстоких умовах.

Згодом у Мережі з'явилося зворушливе відео з моментом прибуття військових. На ньому видно як під'їжджають автобуси, з них виходять виснажені військові, які пробули у полоні багато місяців. Вони всі обіймаються, у багатьох на очах з'являються сльози.

Омбудсмен Дмитро Лубінець розповів про те, що мінімум одного з військових у російському полоні піддали тортурам. Чоловік повернувся у поганому стані, втратив десятки кілограмів.

"Щодо окремої історії. Сьогодні повідомив один хлопець, що його декілька разів вивозили нібито на обмін, а потім повертали і казали, що від тебе відмовилась Україна. Весь цей час насправді російська сторона його не погоджувала на обмін", - розповів Лубінець.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти