Мільярдний грабіж: у Кабміні назвали суму, вкрадену Росією на вугіллі з Донбасу

26 травня 2020, 05:59
Росія вивезла з окупованого Донбасу близько 68 млн тонн вугілля на суму понад 4,7 млрд доларів.
Донецьк
За роки окупації Росія спустошила Донбас / censor.net.ua

В період з 2015 року по нинішній час держава-окупант Росія з підконтрольних Москві окремих районів Донецької та Луганської областей змогла вивезти на свою територію близько 68 млн тонн вугілля, вартість якого оцінюється приблизно в 4,7 млрд доларів. Про це йдеться в повідомленні Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Таким чином, Кремль фактично спустошив Донбас і призвів регіон до розрухи.

"Тобто мова йде про масштабне пограбування російською стороною окупованих нею районів Донбасу, якому залишаються порожні надра та екологічні проблеми", - наголошується в повідомленні.

відео дня

Відомо, що з 2015 року на шахтах Донбасу загинули 236 шахтарів. Більше 2500 гірників отримали травми різного ступеня тяжкості. Причому ці дані не враховують інформації про ситуацію на нелегальних "копанках".

Нагадаємо, в Кабміні назвали головну умову повернення тимчасово окупованих територій Донбасу. За словами віце-прем'єр-міністра Олексія Резнікова, Київ спочатку повинен отримати контроль над українсько-російським кордоном, після чого можна буде говорити про реінтеграцію ОРДЛО.

Також Резников запевняє, що у влади є близько 12 сценаріїв повернення захоплених Росією і терористами районів Донбасу під політичний контроль Києва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти