Масові відставки в уряді: 3 міністри подали заяви про звільнення - що відомо

3 вересня 2024, 17:30
766
Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук наголосив, що рішення про відставки урядовців буде прийнято на одному з найближчих пленарних засідань Ради.
Масові відставки в уряді: 3 міністри подали заяви про звільнення - що відомо
До Верховної Ради надійшли одразу кілька заяв про відставку від міністрів / Колаж Главред, фото: скріншот із відео, Руслан Стефанчук/Facebook

До Верховної ради України надійшли заяви про відставку одразу трьох чинних міністрів та Голови Фонду держмайна. Про це у своєму Facebook повідомив спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук.

За його словами, мова йде про:

  • Олександра Камишіна, Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України
  • Дениса Малюськи, Міністра юстиції України
  • Руслана Стрільця, Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України
  • Також заяву про звільнення подав Віталій Коваль, Голова Фонду державного майна України.

"Усі заяви будуть розглянуті на одному з найближчих пленарних засідань", - наголосив Стефанчук.

відео дня

Водночас за словами міністра стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна його відставка пов'язана із продовженням роботи в оборонці, але "в іншій ролі".

"Написав заяву на звільнення з посади міністра. Готуюсь до закритого звіту перед комітетами економіки і оборони, а також до відкритого звіту у Верховній раді. Продовжу працювати в оборонці, але в іншій ролі", - зазначив він у своєму Telegram.

Хто такий Руслан Стефанчук?

Руслан Стефанчук — український правознавець та політик, державний діяч, голова Верховної Ради України IX скл. з 8 жовтня 2021. У 2019—2021 роках — радник Президента України, перший заступник Голови Верховної Ради України (29 травня 2019—7 жовтня 2021), представник президента у Верховній Раді (21 травня 2019—7 жовтня 2021). Доктор юридичних наук та заслужений діяч науки і техніки України, пише Вікіпедія.

Відставки в уряді - останні новини за темою

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, незважаючи на те, що під час війни питання заміни міністра оборони Рустема Умєрова не розглядається, в Кабінеті міністрів можуть відбутися точкові зміни, і можуть з'явитися нові люди. Про це 5 липня заявив член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат Федір Веніславський.

3 вересня 2023 року президент України Володимир Зеленський підтвердив звільнення Олексія Резнікова з посади міністра оборони. Він оголосив про намір подати до Верховної Ради кандидатуру Рустема Умєрова, голови Фонду держмайна, як заміну Резнікову.

4 вересня 2023 року Олексій Резніков подав заяву про відставку до Верховної Ради.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти