Друга хвиля COVID-19 в Україні: Зеленський зробив заяву

30 червня 2020, 15:04оновлено 30 червня 2020, 16:45
Зеленський сподівається, що країні вдасться уникнути негативного сценарію.
Зеленський
Зеленський закликав готуватися до другої хвилі COVID-19 / president.gov.ua

У зв'язку зі стрімким поширенням коронавірусної інфекції на території України державі вже потрібно готуватися до другої хвилі COVID-19.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час наради з питань запобігання COVID-19, повідомляє прес-служба Офісу глави держави.

За словами гаранта, тільки на Закарпатті вже зайнято понад 70% лікарняних ліжок, призначених для лікування пацієнтів з коронавірусом в рамках першої хвилі. Судячи з динаміки, країна повинна готуватися до другої хвилі навали коронавірусної інфекції.

відео дня

"На Закарпатті понад 70% ліжок медустанов, які готувалися до першої хвилі епідемії, зайняті хворими. З такою динамікою треба готуватися до другої хвилі", - сказав Зеленський, висловивши сподівання, що Україні вдасться уникнути гіршого сценарію розвитку подій.читайте такожУкраїна на порозі посилення карантину: Шмигаль назвав умову

Також він додав, що медична сфера повинна бути готова до будь-якого варіанту.

У повідомленні підкреслюється, що Кабмін вже проводить ряд заходів по підготовці закладів охорони здоров'я, які будуть приймати пацієнтів у випадку початку другої хвилі коронавірусної інфекції в Україні. На території країни підготовлено близько 30 тисяч ліжок для хворих на COVID-19. Апарати штучної вентиляції легенів мало використовуються, однак у медичних клініках їх достатня кількість.

Станом на ранок вівторка, 30 червня, в Україні зафіксовано 44 344 прецеденти зараження COVID-19. За останні 24 години коронавірус підчепили ще 706 українців.

Тим часом глава МОЗ Максим Степанов спрогнозував новий спалах коронавірусної інфекції в Україні і закликав українців дотримуватися профілактичних заходів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти