Контрабандна вакцина від COVID-19 в Україні: Зеленський зробив жорстку заяву

6 січня 2021, 18:16оновлено 6 січня 2021, 20:49
Зеленський доручив СБУ розслідувати підпільне ввезення вакцини від коронавірусу в Україну.
Контрабандна вакцина від COVID-19 в Україні: Зеленський зробив жорстку заяву
Зеленський вимагає жорсткої реакції на контрабанду вакцини / УНІАН

Президент Володимир Зеленський доручив Службі безпеки України та іншим правоохоронним органам терміново перевірити інформацію про контрабандне ввезення в країну вакцини від коронавірусу.

Як повідомив глава держави в Telegram, в України є чіткий план вакцинації, якому країна буде слідувати.

"Якщо хтось дійсно додумався таємно і з порушенням закону ввезти вакцину для продажу, реакція повинна бути максимально жорсткою. У держави є чіткий план вакцинації. Спочатку щеплення отримають люди з груп ризику і ті, хто на передовій у боротьбі з корупцією", - написав Зеленський.

Президент додав, що за контрабанду і контрафакт має бути покарання.

Контрабандна вакцина від COVID-19 в Україні: Зеленський зробив жорстку заяву

Відзначимо, нещодавно з'явилася інформація, що в Україну в кінці 2020 року нібито була таємно завезена партія вакцини Pfizer. Нею нібито могли скористатися представники уряду і народні депутати.

Вакцина від коронавірусу для України - про що раніше повідомляв Главред:

  • 31 грудня президент Володимир Зеленський прокоментував рішення про купівлю Україною вакцини від коронавірусу виробництва китайської компанії Sinovac Biotech. За його словами, Україна уклала контракт, не дочекавшись кінця випробувань, оскільки багато країн стоять у черзі. При цьому вакцина надійде тільки після офіційної реєстрації.
  • 12 грудня головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що Україна отримала від COVAX офіційне схвалення запиту на отримання вакцини від коронавірусу. Згідно з програмою, Україна гарантовано отримає безкоштовно 8 мільйонів доз вакцини від COVID-19.
  • У вільному продажу вакцина проти коронавірусної інфекції з'явиться, швидше за все, не раніше осені 2021 року.
  • У той же час, за повідомленням Bloomberg Україна, згідно з підписаними контрактами, має можливість отримати вакцину від коронавірусу для імунізації 2,1 млн осіб, що становить лише 5% від усього населення. При цьому, за даними The Economist, Україна входить до групи країн, які отримають вакцину останніми - у проміжку з квітня 2022 року до кінця 2023 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти