З дистанцією і без масажу: МОЗ оприлюднило пом'якшення карантину для фітнес-залів та басейнів

1 червня 2020, 00:31оновлено 1 червня 2020, 02:28
Групові заняття в спортзалах можуть відвідувати не більше десяти осіб.
діти, басейн
Групові тренування в басейні поки заборонені / УНІАН

Міністерство охорони здоров'я оприлюднило правила для занять у спортзалах і басейнах, де з 1 червня послабляют карантинні вимоги.

"З 1 червня в Україні почнуть роботу спортзали, фітнес-центри, басейни. З основних рекомендацій МОЗ по роботі таких установ та користування ними: термоскринінг при вході, обмежене відвідування, використання засобів індивідуального захисту", - повідомляє МОЗ в Facebook.

Згідно інфографіці, групові заняття у фітнес-центрах можуть проводитися для десяти і менше відвідувачів, які приходять за попереднім записом. У залі повинна знаходиться одна людина на 10 кв. м, при групових заняттях – на 5 кв. м. Шафки мусять бути відкриті тільки через одну, а тренажери розташовані не менше 2,5 метра один від одного. Групові заняття для дітей до 12 років поки заборонені. Також не можна проводити спа-процедури, і робити масаж.

читайте такожУ метро Києва шокували сумою збитків від карантинуПослаблення поки не дозволяють використовувати багаторазові рушники, тільки особисті, відкривати кулери з водою і бари, а також залишати для клієнтів друковані рекламні матеріали.

В басейнах дозволені індивідуальні відвідування і тренування спортивних груп другого року навчання і старше. Також адміністрація повинна обмежувати кількість людей на одній доріжці.

З дистанцією і без масажу: МОЗ оприлюднило пом'якшення карантину для фітнес-залів та басейнів

Карантин в Україні

Як раніше повідомлялося, в Україні з понеділка, 1 червня, стартує новий етап
пом'якшення карантинних обмежень
. Як наголосив під час брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов, з 1 червня дозволяється перейти до наступного етапу.

Нагадаємо, шість регіонів України не готові до пом'якшення карантину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти