Які фільми подивився б Тарас Шевченко, якби жив у наш час: добірка від Київстар ТБ

10 березня 2024, 09:33
Киевстар ТВ

Платформа кіно та телебачення створила кінодобірку "Тарас Шевченко радить", спираючись на цінності та світогляд Кобзаря з нагоди його дня народження. 20 українських фільмів можна переглянути без додаткової плати, попередньо авторизувавшись за номером мобільного телефону

Цьогоріч 9 березня Україна відзначає 210 років з народження легендарного українського поета та художника Тараса Шевченка. Митець відомий своєю любов'ю до Батьківщини, яку прославляв у своїй творчості. Його турбували проблеми селян, простого народу, який віками поневолювали росіяни.

Які фільми Шевченко подивився б зараз, якби жив у наш час? Однозначно, це були б українські кінострічки, які порушують загальнолюдські проблеми, зрозумілі кожному українцю. Окрім цього, ці фільми мали би показувати красу нашої країни та наших сміливих людей.

відео дня

Дивіться добірку "Тарас Шевченко радить" на Київстар ТБ, а ми розкажемо про декілька найяскравіших стрічок, що туди увійшли.

"Памфір"

Леонід — колишній контрабандист, що відомий як Памфір, вирішив бути гарним прикладом для сина і заробляти на життя чесною працею. Після кількох років роботи за кордоном він нарешті повертається додому до сім’ї. Дружина не хоче більше відпускати від себе чоловіка, тож їхній син наважується на відчайдушний крок — спалити документи батька. Все йде не за планом, коли через необачність підлітка спалахує місцева церква. В регіоні, де корупція є невід’ємною частиною усіх сфер життя, а злочинність та релігія нерозривно пов’язані між собою, шансів на те, що хлопцю пробачать такий проступок, немає. Аби заробити грошей і відшкодувати завдану шкоду, Леонід змушений відновити зв’язок зі своїм неспокійним минулим. Тим часом в буковинське село невпинно наближається головне зимове дійство — Маланка.

"Люксембург, Люксембург"

У місті Лубни живуть двоє братів-близнюків: Василь і Микола. Василь — патологічно чесний, служить у нацполіції та виховує дитину разом з дівчиною із заможної сім’ї. Микола — вічно роздратований водій маршрутки, живе з мамою і промишляє торгівлею наркотиками. Одного дня брати отримують дзвінок із українського посольства. Близнюки дізнаються, що їхній батько — місцевий кримінальний авторитет, що покинув їх заради життя в Європі — потрапив у важку аварію у Люксембурзі, тож у них є вкрай небагато часу, щоби приїхати та попрощатися. Поки Василь категорично проти поїздки до людини, що кинула їх напризволяще, Микола вважає, що це їхній шанс почати нове життя у "місті мільйонерів".

"Ціна правди"

Валлійського журналіста Гарета Джонса завжди тягнуло до найнебезпечніших людей на цій планеті. Він уже брав інтерв'ю в самого Гітлера, і ось зараз, у 30-і роки ХХ століття мріє про інтерв'ю з Йосипом Сталіним. Для цього хлопець прилетів до Москви та готовий усіма різними способами домогтися цієї події. Пробувши якийсь час у СРСР, Гарет познайомився з ще однією журналісткою на ім'я Ада Брукс. Вона-то йому й відкрила очі на той світ, який вважається радянською утопією — постійні репресії, убивства, цензура та Голодомор. Тоді Гарет іде на найнебезпечніший крок у своєму житті - він пише статтю про трагедію українського народу, яка викриває сталінський режим. Радянські спецслужби шукають спосіб, щоб журналіст замовк, а молодий письменник Джордж Оруелл узяв цю інформацію в основу свого роману "Колгосп тварин".

"Мої думки тихі"

Мої думки тихі — українська комедійна стрічка режисера Антоніо Лукіча, яка була представлена у 2019 році на кінофестивалі у Карлових Варах. Загалом фільм демонструвався на більш як 70 фестивалів по всьому світу, а сьогодні займає 20 місце у топі найкращих картин українського кінематографа. В основі фільму — історія молодого звукорежисера-фрілансера, який після численних невдач вирушає у подорож до Закарпаття записувати голоси тварин. Вадим — не надто успішний звукорежисер, якому трапляється непогана робота від замовника з Канади: треба всього лише записати голоси українських птахів та звірів для створення апокаліптичної відеогри. Мовляв, вони видають більш тривожні звуки, ніж ситі канадські тварини. Зокрема, замовник хотів би отримати голос рахівського крижня і навіть пропонує за це особливо вигідні умови — постійний контракт і можливість виїхати до Канади. На Закарпаття Вадим вирушає із… мамою, яку грає неперевершена Ірма Вітовська. У мандрівці на них чекає чимало пригод, кумедних ситуацій та відвертих родинних розмов. Фільм може похизуватися багатьма плюсами, серед яких особлива режисерська манера Антоніо Лукіча, який вміє балансувати на межі абсурду, але ніколи її не переходить. Зокрема варто відзначити різноманіття кумедних ситуацій та смішних типажів, які чудово тримають увагу глядача та підтримують необхідний настрій. Проте у комедійній стрічці можна побачити й трагікомедію, оскільки глибоких висновків та відкритих запитань тут не менше, ніж смішного.

"Як там Катя?"

Сюжет фільму будується навколо лікарки Анни, яка є головною опорою для своєї родини. Виклики швидкої, важка робота допізна, старенька мама, яку сестра Анни хоче здати у будинок для людей літнього віку, і турбота про маленьку доньку — все це звична рутина для жінки, що понад усе мріє про краще життя. Звичний ритм життя Анни обривається, коли її дочка Катя потрапляє в аварію та впадає у кому. Раптова трагічна подія змушує Анну зіштовхнутися одразу з рядом викликів. Поки вона з усіх сил бореться за краще лікування для своєї дитини, долаючи фінансові труднощі та байдужість із боку керівництва лікарні, винуватиця аварії намагається будь-якою ціною уникнути покарання.

Київстар ТБ у період з 7 до 10 березня 2024 року надає доступ до контенту платформи без додаткової плати, щоб українці змогли легально переглянути улюблені фільми, серіали, мультфільми та шоу.Дізнавайтеся більше про новинки на платформі в телеграм-каналі "Кіно для ТБ".

Довідково:

Київстар ТБ — спільний проєкт 1+1 media та Київстар, заснований 11 грудня 2019 року. Це платформа кіно та телебачення, що надає користувачам доступ до сотень тисяч годин вітчизняного та закордонного контенту, прямоефірних програм і регулярно пропонує ексклюзивні допрем’єрні покази проєктів. Платформа нараховує понад 400 телеканалів і VOD-бібліотеку із 20 тис. фільмів, серіалів, мультфільмів і шоу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти