"Якось у нас все не складається": Пригожин занив, що "СВО" провалилася

24 травня 2023, 08:28
Кашевар Путіна Євген Пригожин визнав, що армія України стала однією з найсильніших у світі, а цілі так званої "спецоперації" провалилися.
Євген Пригожин, ВСУ
Євген Пригожин назвав ЗСУ однією з найкращих армій у світі / Колаж: Главред, фото: 53 ОМБр імені Володимира Мономаха, скріншот

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин назвав Збройні Сили України однією з найсильніших армій у світі. Мовляв, він бачив, як воюють американці, французи, сили ООН і африканські племена, і українська армія - одна з найкращих.

"У них (ЗСУ, - ред.) високий рівень організації, високий рівень підготовки, високий рівень розвідки, у них є різне озброєння. Більш того, вони працюють на будь-яких системах: на радянських, на натовських, на чому завгодно - однаково успішно", - сказав Пригожин в інтерв'ю одному з російських пропагандистів.

Пригожин також заявив, що війська РФ "по-хамськи пройшлися чобітьми по території України в пошуках нацистів".

відео дня

"Підійшли до Києва, потім, російською мовою називаю, об**ралися і відійшли. Потім до Херсона - об**ралися і відійшли. Ізюм, Красний Лиман... І якось у нас все не складається", - сказав він.

Ватажок "вагнерівців" поскаржився на те, що російське командування не зробило жодних висновків, а Україна стала нацією, про яку знає весь світ, а її армія стала в рази сильнішою.

"СВО робилася заради "денацифікації" ... а ми зробили Україну нацією, яка відома в усьому світі. Тепер що стосується "демілітаризації". Якщо у них було на початок спецоперації умовно 500 танків, тепер у них їх п'ять тисяч. Якщо воювати тоді вміло 20 тисяч бійців – то тепер 400 тисяч. Як же ми її демілітаризували? Тепер ми навпаки - хр*н знає як - мілітаризували Україну", - заявив Пригожин.

Дивіться фрагмент інтерв'ю Пригожина, в якому він журиться через провали так званої "СВО", в нашому Telegram-каналі:

Скріншот

Заяви Пригожина про Бахмут

20 травня засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин заявив, що його найманці нібито повністю захопили Бахмут. Потім він раптом заговорив про виведення "вагнерівців" з міста.

За його словами, після виходу "вагнерівців" з Бахмута їхні позиції займуть російські солдати, підпорядковані міністерству оборони країни-агресора.

Тим часом президент Володимир Зеленський спростував інформацію про падіння Бахмута.

Цікаво, що згідно із секретними документами Пентагону, які потрапили в Мережу через платформу Discord, Пригожин нібито пропонував Україні розкрити дані про позиції військ РФ в обмін на відведення підрозділів ЗСУ з Бахмута, де його найманці зазнають великих втрат. Українська сторона не погодилася на цю пропозицію. Про це писало американське видання The Washington Post.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти