Величезна діра в 40 млрд: експерт попередив про провал з субсидіями

26 вересня 2021, 02:16
Для виплати субсидій у 2022 році в держбюджеті необхідно закласти 77 мільярдів гривень, впевнений Олег Попенко.
Субсидія
/ УНІАН

У держбюджеті на 2022 рік закладено трохи більше 38 мільярдів гривень на виплату житлово-комунальних субсидій, чого не вистачить на всі виплати, заявив глава Союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Як підкреслив він у ході прес-конференції Нові тарифи ЖКГ та урізання субсидій, присвяченій новому опалювального сезону, для виплат субсидій для 2,6-2,7 мільйона осіб необхідно 47 мільярдів.

"Говорити про 38 мільярдів - це відразу не та математика. Явно грошей не вистачатиме. У презентації Кабінету Міністрів було 4,6 мільйонів одержувачів субсидії. У нас виходить на 2,6 мільйона осіб потрібно 47 мільярдів, а на 4,6 осіб чоловік треба 38,4", – сказав Олег Попенко.

Експерт порахував, що в проекті держбюджету-2022 не вистачає величезної суми грошей на виплату субсидій.

"Нам треба 77 мільярдів гривень субсидій закласти на наступний рік. Частину грошей вони компенсують, бо буде зростання мінімальної зарплати. У нас не вистачає ще близько 40 мільярдів гривень на субсидії в бюджеті на наступний рік. Їх просто не вистачає. Я не розумію, звідки вони їх візьмуть", – додав Попенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство соціальної політики направило в регіони 1,1 млрд грн для виплати субсидій на ЖКП.

До банківських установ спрямували кошти в сумі 1,1 млрд гривень для виплати пільг та житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива та скрапленого газу. Повідомлялося, що субсидії будуть виплачені одержувачам відразу за два місяці - травень і червень 2021 року.

У Мінсоцполітики розписали, кому доведеться повернути субсидії-2021. За словами керівника відомства Марини Лазебної, всього в Україні запустять три програми верифікації субсидій.

До того Кабмін поставив жорсткі умови для отримання субсидій. Позбавити субсидій можуть орендодавців, які

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти