Незабаром і на руки: Мінсоцполітики направило в регіони 1,1 млрд грн на нові субсидії

8 липня 2021, 22:31
Субсидії українці отримають відразу за два місяці - травень і червень.
субсидія_субсидії_жкх_комуналка_рахунки
Українці скоро отримають субсидії / vchasnoua.com

Міністерство соціальної політики направило в регіони 1,1 млрд грн для виплати субсидії на ЖКП. Про це розповіли у пресслужбі Міністерства.

"До банківських установ спрямували кошти в сумі 1,1 млрд гривень для виплати пільг та житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива та скрапленого газу. Звертаємо увагу, що субсидії будуть виплачені одержувачам відразу за два місяці - травень і червень 2021 року", - йдеться в повідомленні.

Кошти за два попередні місяці - травень і червень - будуть перераховані на банківські рахунки одержувачів до кінця поточного тижня. А тим, хто отримує субсидію "Укрпоштою", листоноші принесуть виплати до кінця липня.

Нагадаємо, перепризначення житлових субсидій було проведено в автоматичному режимі для домогосподарств, які отримують їх в опалювальному періоді 2020-2021 років на підставі отриманої інформації органи соціального захисту населення провели.

Крім цього, раніше у відомстві уточнили, що вартість одержуваних житлово-комунальних послуг в неопалювальний період зменшується через відсутність послуги опалення. Тому середній розмір субсидії за ці місяці становить близько 290 гривень на домогосподарство на місяць.

"На опалювальний період субсидія всім таким домогосподарствам, з урахуванням витрат на опалення, буде розрахована автоматично після початку опалювального періоду", - підкреслили в Міністерстві.

Субсидії-2021

  • З 1 травня в Україні набули чинності нові правила призначення житлових субсидій.
  • В уряді запевнили, що з травня 100% субсидій будуть виплачуватися "живими грошима".
  • У Мінсоцполітики заявили, що в Україні з 1 травня всі субсидії надаються виключно в готівковій формі безпосередньо споживачам.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти